Η καταγγελία έρχεται μετά από αυτή που έκανε πατέρας μαθητή τρίτης δημοτικού στο ίδιο σχολείο, σύμφωνα με την οποία ο γιος του δέχτηκε επίθεση παρουσία τεσσάρων δασκάλων.

Γιαγιά μαθήτριας στο 16ο Δημοτικό καταγγέλλει στο thestival.gr πως «το πρώτο περιστατικό έγινε πριν από περίπου δύο μήνες. Η εγγονή μου προσπάθησε να υπερασπιστεί συμμαθητή της και την χτύπησαν. Συγκεκριμένα, μαθητές τρίτης δημοτικού έπιασαν συμμαθητή της και δεν τον άφηναν να πάει στην τουαλέτα. Λίγες μέρες αργότερα άλλο παιδί, πέμπτης δημοτικού, νευρίασε και κλώτσησε την εγγονή μου».

Όπως ανέφερε η γιαγιά, απευθύνθηκε στη διευθύντρια του σχολείου και της ζήτησε μάρτυρες του ξυλοδαρμού. Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε καταγγείλει και ο πατέρας του μαθητή της τρίτης δημοτικού που πηγαίνει στο ίδιος σχολείο.

«Δεν γίνεται να φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο», λέει χαρακτηριστικά η γιαγιά της μαθήτριας.

«Οι γονείς ξέρουν αλλά δεν μιλούν»  είχε δηλώσει νωρίτερα στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του 9χρονου μαθητή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από δύο μεγαλύτερους μαθητές μέσα στο προαύλιο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

«Πρέπει να σπάσει η ομερτά του σχολείου», είπε επαναλαμβάνοντας ότι παρόντες στον ξυλοδαρμό από τον οποίο το παιδί του έσπασε ένα πλευρό, ήταν δάσκαλοι του σχολείου.

Ο κ. Αντωνιάδης είπε: «πονάει στο πλευρό του και έχει χτυπήσει ζωτικά όργανα όπως το συκώτι. Ας κάνουν ό,τι σχόλια θέλουν, αρκεί να μην συμβεί στα παιδιά τους. Στο προαύλιο υπήρχαν τέσσερις δάσκαλοι και τώρα το σημαντικό είναι ότι προσπάθουν να μειώσουν το περιστατικό και να το καλύψουν, λέγοντας ότι ήταν μια αψιμαχία. Ποιος μπορεί να σπάσει τα πλευρά ενός παιδού μέσα σε δευτερόλεπτα, σε μια αψιμαχία; Προσπαθούν να πουν μέχρι και ότι δεν πήγαμε το παιδί στο νοσοκομείο. Πρέπει να σπάσει η ομερτά του σχολείου. Δυστυχώς δεν βγαίνει κανένα γονιός να μιλήσει για αυτά τα περιστατικά».