«Ανάξια λόγου παρεξήγηση έξω από το Κοράλλι» και «καθημερινό περιστατικό» χαρακτήρισε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή της, την επίθεση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας στον Παύλο Φύσσα, αναφερόμενη σε όσα προηγήθηκαν της άφιξης Ρουπακιά και της δολοφονίας, η συνήγορος των Χρυσαυγιτών της Νίκαιας, Καλαρίτη, Χρυσαφίτη και Καζαντζόγλου. 

Η συνήγορος της υπεράσπισης όπως και ο συνάδελφός της που είχε προηγηθεί, Χριστόφορος Τσάγκας, δικαίωσαν απολύτως την πρόβλεψη του Reader.gr πριν την αρχή των αγορεύσεων της υπεράσπισης περί… αντιδανείου επιχειρημάτων μεταξύ υπεράσπισης και εισαγγελικής πρότασης

Δεν επρόκειτο άλλωστε για κάποια πρόβλεψη με ιδιαίτερο «ρίσκο». Η κ. Βελέντζα, δεν χρειάστηκε παρά λίγα δευτερόλεπτα για να αξιοποιήσει την εισαγγελική πρόταση, λέγοντας «Συντάσσομαι με την πρόταση της εισαγγελέως. Είναι απολύτως εμπεριστατωμένη. Κοιτά τα απτά ευρήματα και στοιχεία και όχι αοριστολογίες. Όλα τα υπόλοιπα στερούνται ποινικού ενδιαφέροντος και δεν θα ασχοληθώ μ’ αυτά».

«Οι κατηγορούμενοι δεν ήταν εκεί, αλλά και να ήταν...»

Σύμφωνα με τη συνήγορο, κανείς εκ των εντολέων της δεν βρισκόταν στο σημείο της δολοφονίας, αλλά και… αν βρισκόταν «δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία της συνέργειας». «Απαιτείται η ύπαρξη διπλού δόλου. Ο δόλος είναι συγκεκριμένος και διαγιγνώσκεται. Το βούλευμα δεν αναφέρει και η προδικασία δεν έδειξε υλική συνδρομή, την παροχή υλικών διευκολύνσεων προς τον δράστη, αλλά ψυχική. Κάτι πολύ γενικό που δεν προέκυψε στην προδικασία και στο δικαστήριο. Αλλά και ως προς την κατηγορία της ψυχικής συνδρομής το βούλευμα κατέληξε σ’ αυτήν παρά το γεγονός ότι δεν στοιχειοθετείται για τους εντολείς μου, αφού αυτοί δεν βρισκόντουσαν στο σημείο».

Ακόμα η Δήμητρα Βελέντζα, προσπάθησε να αποδομήσει τα περί στοχοποίησης του Παύλου Φύσσα, ενώ αναλώθηκε για αρκετή ώρα να αντικρούει τον προστατευόμενο μάρτυρα γ’ που η πολιτική αγωγή δεν δέχτηκε καν να εξετάσει (εξαιτίας της διαφωνίας της με την ίδια την ύπαρξη των ανώνυμων μαρτύρων). Όπως και ο Χριστόφορος Τσάγκας, η Δήμητρα Βελέντζα προσπάθησε να περιγράψει το επεισόδιο έξω από το Κοράλλι, ως μια συμπλοκή μεταξύ δυο. Του δράστη της δολοφονίας Γιώργου Ρουπακιά και του θύματος, Παύλου Φύσσα. Αναφέρθηκε μάλιστα και στη φράση «Αυτός με μαχαίρωσε» της υπόδειξης του δράστη στους αστυνομικούς από τον μαχαιρωμένο Παύλο Φύσσα, χωρίς όμως να εξηγήσει σε τι χρειάζονταν οι διευκρινίσεις για το πρόσωπο, αν οι μόνοι που βρίσκονταν στο σημείο ήταν οι δυο άνδρες

Τι ξέρουμε για τους Καλαρίτη – Χρυσαφίτη - Καζαντζόγλου

Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί των τριών κατηγορούμενων έχουν καταρρεύσει όμως παταγωδώς και αυτό ήταν κάτι που η συνήγορός τους, μέχρι στιγμής, σχεδόν στα μισά της αγόρευσής της δεν έχει καν πιάσει. 

Ο Τσακανίκας στην δική του απολογία, έχει τοποθετήσει τον Καλαρίτη στο σημείο της δολοφονίας «φωτογραφίζοντάς τον» με την φράση »υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, αλλά κάποιοι δεν έχουν αναλάβει τις ευθύνες τους και ο ένας λέει “έβγαζα βόλτα τα καναρίνια” [σ.σ. ο Καλαρίτης] και ο άλλος δεν ξέρω εγώ τι».

Το άλλοθι του Χρυσαφίτη, ο οποίος δήλωσε πως την ώρα της δολοφονίας βρίσκεται σε οικογενειακό γλέντι μαζί με τον πατέρα του, έχει καταρρεύσει επίσης πανηγυρικά καθώς υπάρχει μεταξύ τους κλήση ενώ ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν στο ίδιο γλέντι. 

Τέλος, ο Γιάννης Καζαντζόγλου, μέλος του πενταμελούς της τοπικής της Νίκαιας,  που φέρεται να έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στο έγκλημα, καθώς είναι εκείνος που λαμβάνει το τηλεφώνημα του Άγγου που θα καταλήξει (μέσω της ενημέρωσης Πατέλη, ηγεσίας και τις σχετικές εγκρίσεις) στην ενεργοποίηση του τάγματος εφόδου που φτάνει έξω από το Κοράλλι. Παρά τα όσα ανέφερε η συνήγορός του, ο Γιάννης Καζαντζόγλου τοποθετείται στο σημείο από μάρτυρα, ενώ ήταν το κινητό του που βρέθηκε μέσα στο ντουλαπάκι του αμαξιού του Γιώργου Ρουπακιά

Ο ίδιος στην απολογία του, λέει πως την ίδια ώρα μοίραζε τα… περίφημα τρικάκια που σύμφωνα με τους ίδιους αφορούσε το sms του Πατέλη από την τοπική της Νίκαιας. Τα ίδια τρικάκια που 7 χρόνια τώρα, οι κατηγορούμενοι δεν κατάφεραν να υποδείξουν το τυπογραφείο στο οποίο «τυπώθηκαν», την ίδια ώρα που ο Μιχαλολιάκος τους «πέταξε από το τραίνο» λέγοντας πως η παρουσία του στη Νίκαια «δεν είχε οριστικοποιηθεί», άρα δεν υπήρχε και κανένας λόγος να υπάρχουν τρικάκια. 

Το ζήτημα ακόμα που ούτε η Βελέντζα ούτε ο Τσάγκας προσπάθησαν να απαντήσουν είναι ο λόγος που βρέθηκαν εκεί -έστω όσοι κατά τους ίδιους βρέθηκαν- έξω από το Κοράλλι και επιτέθηκαν στην παρέα του Παύλου Φύσσα, από τη στιγμή μάλιστα που η παρέα των Χρυσαυγιτών είχε βγει χωρίς την παραμικρή ένταση από την καφετέρια; Πιστεύουν άραγε, ότι το να μην αναφερθούν σε θέματα για τα οποία το δικαστήριο έχει αποδείξει το ενδιαφέρον του με βάση και τις ερωτήσεις που έκανε στους κατηγορούμενους, θα κάνει τους δικαστές να τα… ξεχάσουν