Το κύκλωμα ξηλώθηκε μετά από επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνει πολλές «καυτές πατάτες». Οι αστυνομικοί υπηρετούσαν σε τμήματα της Αττικής, αλλά και σε τμήμα ταυτοτήτων και διαβατηρίων και πολλές φορές δέχονταν αντίγραφα πλαστών διαβατηρίων και στη συνέχεια έβαζαν τη φωτογραφία του ενδιαφερόμενου. Το κύκλωμα φέρεται να δρούσε εδώ και περισσότερα από 3 χρόνια, έχοντας εκδώσει δεκάδες ταυτότητες και διαβατήρια σε αλλοδαπούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι πολλοί από τους παράνομους μετανάστες ήταν σεσημασμένοι για διάφορα αδικήματα (διακίνηση ναρκωτικών, κλοπές, ληστείες κ.ά.) και με τα πλαστά έγγραφα κατάφεραν να ταξιδέψουν εκτός χώρας, για να αποφύγουν τη σύλληψη.

Οι αλλοδαποί «βαφτίζονταν» ως Έλληνες με τα πλαστά δελτία αστυνομικής ταυτότητας, εξασφαλίζοντας μάλιστα και τα σχετικά προνόμια. Συγκεκριμένα εξέδιδαν ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, αποκτώντας τη δυνατότητα να κάνουν έναρξη επαγγέλματος και να ανοίξουν επιχειρήσεις.

Η δικογραφία υπεβλήθη στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε δίωξη στους αστυνομικούς για συγκρότηση και ένταξη σε οργάνωση και παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή.