Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η έκτακτη ευρεία σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας για το ζήτημα του κοροναϊού, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ιταλία, όπου ήδη τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μην ληφθούν επιπλέον μέτρα, αλλά να δοθεί όλο το βάρος στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του πληθυσμού της χώρας μας, καθώς και στην υψηλή ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών.

Δεν τίθεται ζήτημα καραντίνας των σχολείων που βρίσκονται στην Ιταλία

Οι επιστήμονες είπαν ότι δεν τίθεται θέμα καραντίνας ή επιδημιολογικής επιτήρησης για τους μαθητές που βρίσκονται ήδη στην Ιταλία, καθώς δεν έχουν επισκεφτεί πληγείσες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως ανεστάλησαν όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς την Ιταλια.

Ακόμα το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην προχωρήσει προς το παρόν σε επιπλέον μέτρα, όπως η θερμομέτρηση, για τους ταξιδιώτες που έρχονται στη χώρα μας από την Ιταλία.

Επίσης, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκεται τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα και θα ενημερώνει τα πληρώματα σε επιβατηγά και εμπορικά πλοία για τα μέτρα προφύλαξης.

Το κλιμάκιο θα εφιστά επίσης την προσοχή σε επιβάτες και πληρώματα, ώστε να εντοπίσει εάν κάποιος έχει επισκεφτεί πρόσφατα, πριν από την καραντίνα, της πληγείσες από τον ιό περιοχές της Ιταλίας.

Συνάντηση Κικίλια – Μητσοτάκη τη Δευτέρα

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα μεταβεί το πρωί της Δευτέρας περίπου στις 09:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την επιδημία του κοροναϊού στη γειτονική Ιταλία και τα ενισχυμένα μέτρα που πρέπει να λάβει στο εξής η Ελλάδα και τα οποία αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Κυριακής. Στη συνάντηση θα παραστούν και άλλοι υπουργοί.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κικίλιας επεξεργάζεται το να ζητηθεί πρόσθετη έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ενίσχυση του συστήματος υγείας με ανθρώπινο δυναμικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.