Ο 47χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και χρηματική εγγύηση 500 ευρώ από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Η 17χρονη είχε απευθυνθεί στο Κέντρο Υγείας για ακτινογραφίες προκειμένου να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή της σε στρατιωτική ή αστυνομική σχολή.

Τις ακτινογραφίες ανέλαβε να τις κάνει ο 47χρονος εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας αφού αυτή ήταν η ειδικότητα του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ανήλικη ξέσπασε σε κλάματα και αποκάλυψε στη μητέρα της ότι η συμπεριφορά του 47χρονου απέναντι της ήταν ανάρμοστη και ως προς τις κινήσεις του και ως προς τις… αδιάκριτες ερωτήσεις του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο 47χρονος επέμεινε στην αθωότητά του και αρνήθηκε ότι ασέλγησε σε βάρος της 17χρονης. Ισχυρίστηκε πως έπραξε όπως ενδείκνυται για την εν λόγω εξέταση ενώ αναφορικά με τις ερωτήσεις που έκανε στην κοπέλα είπε πως ήταν απαραίτητες για να αντλήσει πληροφορίες για την ασφάλειά της.

Ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας κ. Κωνσταντίνος Κοκοσάλης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση του δικαστηρίου: «Πράγματι τέτοιες συμπεριφορές είναι κατακριτέες και πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά. Επιβλήθηκε μία τόσο βαριά ποινή και σε αυτό συνετέλεσε, κατά την κρίση μας, και η στάση του ίδιου του κατηγορουμένου καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης».