Άνδρας που φέρεται να είναι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, εμφανίζεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media να σημαδεύει αγνώστους μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. 

Την ημέρα που οι δυο συλληφθέντες φοιτητές αθωώθηκαν στο δικαστήριο για τα επεισόδια του περασμένου Νοεμβρίου στην ΑΣΟΕΕ, ένα άλλο περιστατικό λαμβάνει χώρα στο ίδιο πανεπιστήμιο.  Σύμφωνα με την αστυνομία, ο αστυνομικός που βρισκόταν με τη μηχανή του έξω από την ΑΣΟΕΕ, δέχτηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων.  

Η μηχανή του – που φαίνεται και στο βίντεο – έπεσε και υπέστη υλικές ζημιές, ενώ ο ίδιος βρέθηκε εντός του προαύλιου χώρου πανεπιστημίου να σημαδεύει με το όπλο του εκείνους που φέρονται να του έχουν επιτεθεί. 

Τι απαντά η αστυνομία για το περιστατικό.

Το περιστατικό κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ:

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση:

«Πριν από λίγες ημέρες η κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως έχει στελεχώσει τη μάχιμη ομάδα ΔΙΑΣ με 1500 ελάχιστα εκπαιδευμένους ειδικούς φρουρούς που αναξιοκρατικά προσέλαβε μετά τις εκλογές. Μάλιστα ένας από αυτούς τις προάλλες έχασε το υπηρεσιακό του όπλο, αφού πρώτα αυτό εκπυρσοκρότησε, έπειτα από συμπλοκή με μπράβους της νύχτας. Σήμερα, φοιτητές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο κατήγγειλαν πως άντρας με όπλο στο χέρι τους απειλούσε και τους σημάδευε. Το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα κυριολεκτικά κόβει την ανάσα.

Εμείς απαιτούμε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη να απαντήσει άμεσα σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

  • Ήταν αστυνομικός ο άνδρας αυτός;
  • Ήταν εν υπηρεσία, ήταν εκτός υπηρεσίας;
  • Ήταν μήπως ένας από τους ειδικούς φρουρούς που με ελάχιστη εκπαίδευση έχουν στελεχώσει την ομάδα ΔΙΑΣ;

Σε κάθε περίπτωση τους καθιστούμε υπευθύνους για οτιδήποτε ο μη γένοιτο τραγικό συμβεί και τους ζητάμε άμεσα να αλλάξουν πορεία, άμεσα να αλλάξουν πολιτική.»