Η επίσημη ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του Reader.gr για το περιστατικό. Το μεσημέρι της Δευτέρας, αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας και με πολιτικά ρούχα, σταθμεύει πολύ κοντά στην είσοδο του κτηρίου της πρώην ΑΣΟΕΕ τη μηχανή του και αναμένει έναν φίλο ή μία φίλη του από μέσα. Άγνωστα άτομα παρατηρούν ότι φοράει παντελόνι αστυνομικού τύπου, υπηρεσιακές αρβύλες και κρατάει στο χέρι του λευκό κράνος.

Ξαφνικά μία ομάδα περίπου 20 ατόμων, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και κρατώντας λοστούς και ρόπαλα, εμφανίζεται στο σημείο και επιτίθενται στην αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, χτυπώντας τον ίδιο και προκαλώντας ζημιές στη μηχανή. Για το περιστατικό ενημερώνεται η διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το υπουργείο Πολιτισμού και κατευθύνεται στο σημείο μετά από περίπου 10 λεπτά, ενώ οι κουκουλοφόροι σέρνουν τον αστυνομικό εντός του προαυλίου χώρου της ΑΣΟΕΕ.

Όπως αποτυπώνεται και στο βίντεο, ο αστυνομικός εκτός υπηρεσίας είναι περικυκλωμένος από άτομα που κρατούν στα χέρια τους ρόπαλα και λοστούς, ενώ ο ίδιος έχει προτάξει το πιστόλι του και επιχειρεί να τους εκφοβίσει με τους νεαρούς να του φωνάζουν «ρίξε ρε βλάκα». Μόλις φτάνει η διμοιρία των ΜΑΤ, ακολουθεί νέα μάχη με τον αστυνομικό εκτός υπηρεσίας να διαφεύγει κακήν κακώς χάρη στην επέμβαση των συναδέλφων του.

Στη συνέχεια μεταφέρεται στο 401ΓΣΝΑ, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον  προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση. Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.