«Στα πλάνα του βίντεο δεν φαίνεται ότι τον χτυπάνε με στυλιάρια, πυροσβεστήρες, σιδηρολοστούς επί ώρα. Και ο συνάδελφός μου έκανε αυτό που λέει ο νόμος. Προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο», είπε ο κ. Μαυροειδάκος στο OPEN.

«Βλέπουμε έναν αστυνομικό να δέρνεται ανηλεώς επί 15 λεπτά», επεσήμανε.

Ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε πως «αν δεν είχε προτάξει το όπλο ο συνάδελφός μου και ήταν μακαρίτης θα κάναμε την ίδια συζήτηση;»

«Φόραγε το κράνος του, το οποίο φορούν οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ και ανήκει στην ομάδα ΔΙΑΣ. Είχε τελειώσει την υπηρεσία του και πήγε να πάρει ένα φιλικό του πρόσωπο. Τον προσέγγισαν, τον έριξαν από τη μηχανή του, του πήραν το κράνος, τον τράβηξαν μέσα και άρχισαν να τον κυνηγούν επί 20 λεπτά μέσα στο Πανεπιστήμιο», σχολίασε.

Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για το περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από (30) περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον  προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.

Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση. Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού.