Οι μαθητές δεν θα συμμετέχουν σε πολυήμερες εκδρομές ενώ θα κάνουν και παιδαγωγικές εργασίες για το αλκοόλ.

Το περιστατικό συνέβη στο 1ο Λύκειο Ιεράπετρας όταν ο Σύλλογος Γονέων έκανε αίτημα για να γίνει εκδήλωση στο σχολείο την Τσικνοπέμπτη.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να γίνουν τρεις ώρες μάθημα και στη συνέχεια θα γινόταν η εκδήλωση και οι μαθητές θα έφερναν αναψυκτικά, σνακ, μουσική και οι γονείς θα έψηναν.

Αυτό που συνέβη όμως, κατά τη διάρκεια της γιορτής, είναι πως από ένα γείτονα που βρήκε ένα μπουκάλι πεταμένο έξω από το σχολείο, έγινε αντιληπτό πως μέσα σε μια αίθουσα κάποιοι μαθητές είχαν φέρει μαζί τους αλκοόλ και συγκεκριμένα τέσσερα μπουκάλια και κάποια άλλα πιο ελαφρά αλκοολούχα, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Το γεγονός αυτό οδήγησε στη συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων όπου οι μαθητές του συγκεκριμένου τμήματος και κάποιοι από ένα άλλο κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις.

Αποφασίστηκε η αποβολή 15 μαθητών από ένα τμήμα και τριών ακόμα μαθητών από άλλο για μία μέρα, καθώς επίσης και η απαγόρευση συμμετοχής τους σε πολυήμερες εκδρομές.

Το περιστατικό πάντως έχει φέρει αντιδράσεις σε γονείς με κάποιους να υποστηρίζουν πως κάποιοι μαθητές άδικα αποβλήθηκαν, ενώ παράλληλα παράπονα γίνονται για το γεγονός ότι ο διευθυντής ανακοίνωσε από τα μεγάφωνα του σχολείου όλα τα ονόματα μαθητών τμήματος, παρόλο που κάποιοι δεν συμμετείχαν.