Το βίντεο, διάρκειας 4 τεσσάρων λεπτών, που κυκλοφόρησε στο Youtube φαίνεται ο αστυνομικός και οι έντονοι διάλογοι με τους νεαρούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και πήγε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Εκεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. δέχτηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα, τα οποία τον χτύπησαν και τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου «όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση».

Ερωτήματα από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτήματα για το περιστατικό απηύθυνε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Ραγκούσης έδωσε στη δημοσιότητα δύο φωτογραφίες (βλέπε παρακάτω) και απευθύνει στην κυβέρνηση και την ηγεσία ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, δύο ερωτήματα:

  1. Είναι ο συγκεκριμένος αστυνομικός που εμφανίζεται στις φωτογραφίες, ο αστυνομικός στις Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση στις ΕΛΑΣ: «Μεσημβρινές ώρες (στις 24 Φεβρουαρίου 2020) μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.»; 
  2. Πότε ακριβώς προσλήφθηκε ο συγκεκριμένος αστυνομικός;

Αλλά και ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε:

«Χθες, είδαμε ειδικό φρουρό να απειλεί με το όπλο του φοιτητές μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Σήμερα, σε έναν από τους γνωστούς επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς, είδαμε τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στον ίδιο πανεπιστημιακό χώρο. Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν βάναυσα το ελληνικό πανεπιστήμιο και την ακαδημαϊκή κοινότητα, αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Έτσι φαίνεται ότι αντιλαμβάνεται την προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας για την οποία μας έλεγε τόσο καιρό ότι κόπτεται η κυβέρνηση της ΝΔ.»

Απάντηση της κυβέρνησης

Στις δηλώσεις αυτές απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας:

«Ο κ. Χαρίτσης και ο ΣΥΡΙΖΑ ας απαντήσουν στα εξής ερωτήματα: 

  • Γνωρίζουν ότι ο αστυνομικός εναντίον του οποίου στρέφονται, ήταν εκτός του Πανεπιστημίου και σύρθηκε εντός της ΑΣΟΕΕ από ομάδα δεκάδων ατόμων;
  • Θα ζητήσουν συγγνώμη από τον αστυνομικό και την οικογένειά του, για το γεγονός ότι δέχθηκε άνανδρη επίθεση και υπέστη σωματικές βλάβες;
  • Γιατί δεν καταδικάζουν τους τραμπούκους που σήμερα, αφού έκλεισαν δρόμους, έβαλαν φωτιές και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, έτρεξαν να «κρυφτούν» στο χώρο του Πανεπιστημίου;

Επειδή ο κ. Χαρίτσης και το κόμμα του δεν θα βρουν το θάρρος να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα, όλοι οι Έλληνες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους: ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να προσφέρει πολιτική κάλυψη στους τραμπούκους, που είχαν μετατρέψει τα Πανεπιστήμιά μας σε άντρο βίας και ανομίας. Αντίθετα, ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών και τα δικαιώματα των φοιτητών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού των Πανεπιστημίων μας. Δικαιώματα των πολλών, που εμείς προασπίζουμε, ενάντια στην αυθαιρεσία των λίγων.

Ας το καταλάβουν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ: το άσυλο βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια καταργήθηκε.»