Την διακοπείσα από την Παρασκευή αγόρευσή του συνέχισε ο Βασίλης Οπλαντζάκης, συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο συνήγορος, ασχολήθηκε και πάλι με την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, προσπαθώντας να αντικρούσει πως πρόκειται για οργάνωση με ναζιστική ιδεολογία. Μίλησε για τα τα ρατσιστικά «συσσίτια μόνο για Έλληνες» και τα συνέκρινε με αυτά της «Εθνικής Αλληλεγγύης» στην περίοδο της κατοχής, ενώ αναρωτήθηκε γιατί και το ΚΚΕ δεν έκανε ανάλογα.

«Οι άνθρωποι αλλάζουν, η ΧΑ άλλαξε τρόπο σκέψης»

«Αυτό που υφίσταται» ανέφερε ο συνήγορος «ήταν η ιδεολογική διαφορά που υπήρχε μεταξύ των κομμάτων (σ.σ. εννοεί ΧΑ και ΚΚΕ). Γι αυτό θέλουν την καταδίκη της ΧΑ. Ακόμα και συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν στην βίαιη ανατροπή. Στη σημερινή κυβέρνηση υπάρχουν άνθρωποι που θήτευσαν σε αριστερά κόμματα. Τα κόμματα, οι άνθρωποι αλλάζουν. Σκεφτείτε τι κάναμε κι εμείς στα φοιτητικά χρόνια. Η ΧΑ άλλαξε τρόπο σκέψης».

Παρά βέβαια τα όσα αναφέρει ο συνήγορος, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει εξηγήσει αρκετά γλαφυρά τι ακριβώς επιδιώκει ο ίδιος και η Χρυσή Αυγή. Τα περί Βαϊμάρης, άλλωστε είχαν σημειωθεί και στην καταγραφή του πρώτου μέρους της αγόρευσης του συνηγόρου Βασίλη Οπλαντζάκη.

«Ένιωσαν ενοχές και μίλησαν για περισσότερους»

Περνώντας στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο συνήγορος θέλησε να απαξιώσει ως αναληθείς τις μαρτυρίες τόσο των αστυνομικών όσο και των φίλων του Παύλου Φύσσα 

Χρησιμοποίησε μια φράση της Λεγάτου περί «φόβου και ταραχής της» κατά την επίθεση των Χρυσαυγιτών, παρότι όπως ανέφερε «είναι εκπαιδευμένη, επηρέασαν την κρίση της». Εδώ ο συνήγορος, πιθανότατα θα έπρεπε να εξηγήσει πως κάτι που ισχυρίζεται πως ήταν μια συμπλοκή δυο μόνο ανδρών με πολλούς… παρατηρητές χωρίς συμμετοχή προκάλεσε «φόβο και ταραχή» σε μια εκπαιδευμένη αστυνομικό.

Ακόμα χρέωσε τις καταθέσεις αστυνομικών και φίλων του Παύλου Φύσσα στις… ενοχές τους! «Εδώ θέλω να πω το εξής για τους αστυνομικούς. Στην αρχή είπαν όλοι ότι είδαν δυο ανθρώπους που συμπλέκονταν, μετά έβαλαν περισσότερους. Τους ρωτήσατε δεν μπορέσατε να κάνετε κάτι; Συλλάβαμε τον Ρουπακιά σας είπαν. Είναι νέα παιδιά. Μπορεί να αισθάνθηκαν ενοχές και με την πάροδο ημερών και μηνών προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τον εαυτόν τους έβαλαν κι άλλους μέσα».

Ενώ σε άλλο σημείο της αγόρευσής του, αναφέρει: «Μήπως οι φίλοι του Παύλου νιώθουν ενοχή απέναντι και στους γονείς του, που δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν και ήρθαν εδώ και είπαν ότι υπήρχαν κι άλλοι;».  Ο αριθμός των Χρυσαυγιτών που βρίσκεται έξω από το Κοράλλι, το μοιραίο βράδυ, επιβεβαιώνεται από όλους τους μάρτυρες αστυνομικούς, φίλους του Παύλου Φύσσα και αυτόπτες. Υπάρχει άλλωστε και στις διαβιβάσεις των αστυνομικών που βρέθηκαν στο σημείο. 

«Δεν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο»

Ο συνήγορος προσπάθησε ακόμα να αποδομήσει ότι η δολοφονία του Φύσσα ήταν προϊόν οργανωμένου σχεδίου. Επιχείρησε να αποδόσει ευθύνες στην παρέα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που έκανε τον Άγγο να τηλεφωνήσει στον Καζαντζόγλου, ήταν ο φόβος που ένιωσε βλέποντας τους 2 ανθρώπους να γίνονται 10. Έχει προκύψει από τις μαρτυρίες ότι κάτι έχει γίνει μέσα στην καφετέρια, δεν ήταν τόσο αθώα τα πράγματα».

Αυτό που ο συγκεκριμένος ισχυρισμός αποκρύπτει επιμελώς είναι ότι οι Χρυσαυγίτες εξήλθαν της καφετέριας χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα με την παρέα του Παύλου Φύσσα. Έπειτα, όταν πια είχαν φτάσει οι «ενισχύσεις», το τάγμα εφόδου δηλαδή εκδήλωσαν την επίθεση που κατέληξε στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ο συνήγορος ακόμα αναρωτήθηκε «Πως είναι δυνατόν να γίνει ένα σχέδιο 10 χλμ μακριά από τον χώρο; Πως καταρτίστηκε σχέδιο 10 χλμ μακριά;». Μιλώντας για το μαζικό SMS Πατέλη από την τοπική της Νίκαιας, αναφέρει: «Και το μήνυμα δείχνει βιασύνη, που μπορεί εύκολα να εξηγηθεί με τον φόβο του Άγγου και του Τσαλίκη. Οι επιθετικές βλέψεις της παρέας Φύσσα, το είπε ο Μελαχροινόπουλος. Ήταν ολοφάνερη η διάθεση της παρέας του Φύσσα, πήγαν για τους δυο χρυσαυγίτες».