Σήμερα Τετάρτη έχει κηρυχθεί γενική απεργία στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από τον αντιπεριφερειάρχη Kώστα Μουτζούρη.

Το απόγευμα της Τρίτης συνεχίστηκαν οι «μάχες» στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το lesvosnews.net μεγάλος αριθμός οχημάτων ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη προς το Μανταμάδο και την περιοχή της Καράβας ώστε να ενισχύσει τα μπλόκα των κατοίκων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις όμως τους απέκλεισαν λίγο πριν από την Καράβα και με κυκλωτικές κινήσεις και εκεί ξέσπασαν επεισόδια με δακρυγόνα, κροτίδες κρότου - λάμψης και ρίψεις νερού από την αύρα.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών. Τραυματίστηκε δε και και ο Περιφερειακός σύμβουλος Στράτος Γεωργούλας.

Σε δημόσια παρέμβασή του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος απήθυνε έκκληση να σταματήσει η βία: «Έστω και την ύστατη στιγμή απευθύνω δραματική έκκληση στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, να σταματήσουν οι αναίτιες ενέργειες καταστολής!

Από χθες τα ξημερώματα, μέχρι και αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι της Λέσβου ζουν καταστάσεις πρωτόγνωρης για τα μέρη μας βίας και είναι αντιμέτωποι με δακρυγόνα και πάσης φύσης χημικά.

Είμαστε μάρτυρες πρωτοφανών καταστάσεων, αναίτιας βίας και απρόκλητων επιθέσεων κατά πολιτών στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα! Κύριοι, η κόπωση μετά από μια ολόκληρη ημέρα "επιχειρήσεων" είναι κακός σύμβουλος...

Σας καλώ έστω και τώρα να ξανασκεφτείτε τί κάνετε στον τόπο που σώζει την αξιοπρέπεια όλης της Ελλάδας και της Ευρώπης εδώ και πέντε χρόνια!».

Χημικά και ένταση και στη Χίο

Ένταση και χρήση χημικών υπήρξε το απόγευμα της Τρίτης και στη Χίο

Σύμφωνα με το astraparis.gr, στην ευρύτερη περιοχή Φλώρι του Αίπους δυνάμεις των ΜΑΤ και κάτοικοι συγκρούστηκαν και έγινε χρήση χημικών.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, υπήρξαν και τραυματίες, μια γυναίκα ηλικίας περίπου 30 ετών και ένα κορίτσι 16 ετών.

Η πρώτη τραυματίσθηκε από κατευθείαν βολή δακρυγόνου στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να της σπάσουν δόντια και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο τμήμα επειγόντων του νοσοκομείου. Η 16χρονη, που επίσης πήγε στα επείγοντα, είχε γδαρσίματα από τα συρματοπλέγματα που υπάρχουν στους δασικούς πυρήνες του Αίπους.