Συγκεκριμένα, προς αποφυγή διασποράς του ιού, έγινε ιχνηλάτηση επαφών -με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών.

Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

Παράλληλα, έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται. 

Το ταξίδι και οι επαφές της 38χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 38χρονη που βρέθηκε θετική στον κοροναϊό και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ είναι επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας η οποία μετέβη στη Βόρεια Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο για επαγγελματικούς λόγους.

Επέστρεψε στο αεροδρόμιο Μακεδονία στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής.

Η γυναίκα ήταν επίσης υποψήφια δημοτική σύμβουλος στον δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Μαΐου. Όπως αναφέρουν πληροφορίες τη Δευτέρα πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη ανέβασε πυρετό και πήγε στο νοσοκομείο όπου διαγνώστηκε με τον covid-19.

Το βράδυ ανακοινώθηκε ότι το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό, αύριο Πέμπτη, για προληπτικούς λόγους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για το σχολείο που πηγαίνει το παιδί της 38χρονης.

Σημειώνεται επίσης ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι «ήδη προχωρήσαμε στην προληπτική απολύμανση των χώρων του δημαρχείου και προχωρούμε από αύριο σε όλα τα δημοτικά κτίρια».