Ο Κώστας Βουτσάς άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από 19 μέρες νοσηλείας στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αττικόν».

Η σορός του, έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 9.30 το πρωί και μέχρι τις 19.30 το απόγευμα, στην Μητρόπολη Αθηνών.

Άτομα απ όλες της ηλικίες, συγκινημένα σπεύδουν από το πρωί για να αποχαιρετίσουν τον ηθοποιό που λάτρεψαν και αγάπησαν μέσα από τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου

Το πρώτο στεφάνι που έφτασε στη Μητρόπολη ήταν της συζύγου του Κώστα Βουτσά, Αλίκης Κατσαβού. «Στον λατρευτό μου, Κώστα» γράφει το στεφάνι.

«Ήταν ο καλύτερος άνθρωπος που έχει περάσει από το θεατρικό σανίδι, τηλεόραση και κινηματογράφο. Πάντα χαμογελαστός να μιλήσει με όλο το κόσμο. Θα τον θυμόμαστε πάντα», είπε ο Γιώργος Ντάβλας.

Επιθυμία της οικογένειας, «εάν κάποιος θελήσει να κάνει δωρεά εις μνήμην Κώστα Βουτσά ας προτιμήσει τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων γιατί αγαπούσε την προσφορά είτε στη Μέριμνα-Εταιρεία για τη Φροντίδα Παιδιών και οικογενειών στην αρρώστια και το θάνατο».

Τιμής ένεκεν τάφος στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών

Σημειώνεται, ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προφορά του Κώστα Βουτσά στην Τέχνη και τον πολιτισμό, αποφάσισε την παραχώρηση τιμής ένεκεν, τάφου στο Ά Νεκροταφείο στην οικογένεια του ηθοποιού.

«Μας έδωσες τόσο χαμόγελο και τόσες στιγμές, που μόνο με βαθιά ευγνωμοσύνη σου ταιριάζει να σε αποχαιρετήσουμε. Σ´ ευχαριστούμε για τη σφραγίδα που έβαλες στις ζωές όλων μας, για το κομμάτι ιστορίας που έγραψες και την αισιοδοξία που μας μοίραζες απλόχερα μέχρι το τέλος. Σε αυτήν την παράστασή σου, υποκλινόμαστε εμείς. Καλό σου ταξίδι…», έγραψε ο κ. Μπακογιάννης στο facebook.