«Πρέπει να σας εξομολογηθώ: σήμερα το πρωί μετά την προσευχή μου στο μικρό εκκλησάκι που έχουμε στη Μητρόπολη – ιδιαίτερα θερμά λόγω των γεγονότων προσευχήθηκα- και για πρώτη φορά ακούω το Χριστό και μου απαντάει “Γερμανέ στείλε μήνυμα στον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον υπουργό του να αρχίσει ο δρόμος Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία-Τσακώνα αμέσως”. Το μεταφέρω στον κύριο πρωθυπουργό και τον παρακαλώ εκ μέρους όλων μας να δώσει εντολή στον υπουργό Υποδομών να αρχίσει ο δρόμος γρήγορα για να σταματήσουν οι θάνατοι, να δούμε λίγο καλύτερη ζωή και στην Ηλεία, για να μπορούμε να περπατάμε και να είμαστε στα αυτοκίνητά μας με ασφάλεια» είπε ο Μητροπολίτης ενώπιον των κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί στην Εθνική.

«Οι κυβερνώντες ενώ στους προεκλογικούς τους αγώνες λένε πως θα φτιάξουν το δρόμο μετά ταύτα το λησμονούν. Όλοι οι δρόμοι της πατρίδας μας έγιναν, Αθήνα-Λαμία, Λαμία-Θεσσαλονίκη. Η Εγνατία Οδός έγινε. Αντίρριο-Γιάννενα έγινε. Κόρινθος-Σπάρτη έγινε, Κόρινθος-Καλαμάτα έγινε, Κόρινθος-Πάτρα έγινε. Ο δρόμος Πάτρας-Πύργου-Ολυμπίας-Τσακώνα δεν έγινε. 20 χρόνια θυμάμαι ότι έλεγαν πως θα γίνει ο δρόμος αλλά ο είναι ο δρόμος του θανάτου. Στην εκκλησία μας πάντοτε προσευχόμαστε υπέρ πλεόντων και οδοιπορούντων. Όμως τα θύματα του δρόμου τούτου συνεχώς και αυξάνονται, ανέφερε.

«Προ ολίγων ετών σκοτώθηκαν πέντε παλικάρια μαζί σε 200 μέτρα από εδώ. Προ ολίγου καιρού σκοτώθηκε πρωταθλήτρια από την Κεφαλονιά. Σκοτώνονται Ζακυνθινοί. Τον Οκτώβριο σκοτώθηκαν δύο εκπαιδευτικοί που μας μάθαιναν στα παιδιά μας γράμματα. Και εχθές κηδέψαμε δύο νέα παλικάρια. Ε πότε θα σταματήσει αυτό το κακό; Όλοι μας προσευχόμαστε για να δοθεί μία λύση» είπε ο Μητροπολίτης.

Βίντεο: ilidakampos.gr