Με το ίδιο πλοίο μετακινήθηκαν και ο μηχανολογικός εξοπλισμός, τα οχήματα, αλλά και τα μηχανήματα του Στρατού που είχαν μεταφερθεί στο νησί το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργασίες στην επιταγμένη έκταση στο Καβακλή, όπου σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό της κυβέρνησης θα κατασκευασθεί η κλειστή δομή.

Η αναχώρηση έγινε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με το πλοίο «Νήσος Ρόδος» το οποίο εκτάκτως δρομολογήθηκε προκειμένου να μεταφέρει από το νησί τις αστυνομικές δυνάμεις. Το ίδιο πλοίο αναμένεται το μεσημέρι να παραλάβει από τη Χίο τις αντίστοιχες δυνάμεις.

Παρέμβαση Μητσοτάκη για καταλλαγή στα νησιά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να καλέσει τους δημάρχους των νησιών του Βορείου Αιγαίου για να αποφευχθούν νέες εικόνες πολέμου στα νησιά, χωρίς να υπαναχωρεί από το σχέδιο για κλειστά κέντρα στα νησιά.

Η πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη, κρίθηκε επιβεβλημένη ενόψει του δεύτερου γύρου έργων που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στα νησιά τις επόμενες μέρες. 

Εκτός σύσκεψης λόγω βίντεο ο Μουντζούρης

Ο Κώστας Μουτζούρης δεν θα δώσει το παρών στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17:00 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς σε βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα εμφανίζεται να λέει για τον πρωθυπουργό «να και αν είναι οργισμένος μαζί μου», κατά τη διάρκεια τηλφωνήματος που είχε με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη για να αποκλιμακωθεί η ένταση. Το βίντεο εξόργισε τον πρωθυπουργό και το πρωθυπουργικό περιβάλλον, με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζουν ότι το ραντεβού πλέον θα γίνει χωρίς τη συμμετοχή του κ. Μουτζούρη. «Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κατι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικους. Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης», έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού.