Φορώντας τα πολιτικά τους ρούχα, σαν όχλος και όχι σαν σώμα αλλά με τον υπηρεσιακό τους εξοπλισμό (κράνος, ασπίδα, γκλοπ) άνδρες των ΜΑΤ που αποχωρούσαν από την Χίο, επιτέθηκαν στους κατοίκους που βρίσκονταν στο λιμάνι. 

Φαίνεται μάλιστα πως οι άνδρες –σύμφωνα με το politischios- παράκουσαν και τις εντολές των ανωτέρων τους για να επιτεθούν στους ντόπιους. Οι δυνάμεις που βρέθηκαν στη Χίο για τη δημιουργία της υπερδομής στην περιοχή του «17» στο Αίπος, ήταν εκείνες που δέχθηκαν χθες την επίθεση των ντόπιων στο ξενοδοχείο που κατέλυαν. .

Πηδώντας την περίφραξη του λιμανιού, έσπασαν όποιο αυτοκίνητο βρήκαν μπροστά τους, αποκαλώντας όπως και κατά τη διάρκεια της χθεσινής τους «υπηρεσίας», «τουρκόσπορους τους νησιώτες». 

Ακόμα και την ώρα που ο καταπέλτης του πλοίου έκλεινε, τα ΜΑΤ – χούλιγκανς, έκαναν χειρονομίες προς τους κατοίκους που μόνο σε γήπεδο και οπαδικούς στρατούς παραπέμπουν.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στη Βουλή, δεσμεύονταν για διερεύνηση των περιστατικών βίας από άνδρες των ΜΑΤ, κατά την παρουσία τους σε Λέσβο και Χίο.

ΠΗΓΗ: politischios.gr