Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πατρέων ανέφερε ότι οφείλει να υπακούσει παρά το γεγονός ότι δημιουργεί πικρία.

«Η απόφαση προκάλεσε όπως καταλαβαίνετε αναστάτωση, δημιουργεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του δήμου, σε όλους όσους πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα,άξιο της πόλης μας, στους συνδημότες μας. Ταυτόχρονα αυτή η απόφαση δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα μέλη των πληρωμάτων και στους επαγγελματίες της πόλης», δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης.

«Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την κοινή υπουργική απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών και των επισκεπτών της πόλης μας, το οποίο φυσικά είναι πρώτιστο για όλους μας», προσέθεσε

«Ζητάμε από την κυβέρνηση έκτακτη επιχορήγηση του δήμου και του καρναβαλικού οργανισμού, την αποζημίωση των καρναβαλικών πληρωμάτων και των επαγγελματιών που θα υποστούν οικονομικές συνέπειες από αυτή τη ματαίωση».

Σ' ερώτηση για τα πληρώματα που έχουν ανακοινώσει ότι θα βγουν στους δρόμους να παρελάσουν τόνισε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του.

Ακόμα ανέφερε ότι ως δήμος δεν πρόκειται να κάνει εκδηλώσεις, εάν κάποιος διοργανώσει κάτι, είναι στην ευθύνη αυτών που θα το διοργανώσουν και αυτών που θα πάνε εάν νοσήσουν. «Δεν μπορούμε να παρέμβουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμα δήλωσε ότι «θα κάνουμε καλοκαιρινό καρναβάλι την τελευταία εβδομάδα του Ιονίου» και υποστήριξε ότι «εγώ δεν θα ήθελα να νοσήσει το παιδί μου εάν πάει σε κάποιο χορό».

Τέλος αναμένεται να υπάρξει δημοτικό συμβούλιο στις 17:30, όπου θα αποφασίσει επί της συγκεκριμένης πρότασης.

Κικίλιας: Ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις

Το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε «ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, σε όλη την Έλλαδα, όπως γίνεται σε άλλες χώρες».

Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα 

Τρία είναι συνολικά τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα, όπως είπε το μεσημέρι της Πέμπτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την επίσημη ενημέρωση. 

Πρόκειται για μια 38χρονη, έναν συγγενή της και μια ακόμα γυναίκα που είχε επίσης ταξιδέψει στην Ιταλία. 

Η οικογένεια της 38χρονης που είχε ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία μπήκε οικειοθελώς σε καραντίνα από την Τετάρτη. 

Η 38χρονη την Τρίτη εμφάνισε συμπτώματα του κοροναϊού και πλέον νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ.