Το απόγευμα της Πέμπτης, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση για τα δύο νέα κρούσματα κοροναϊού, η κίνηση σε πολλά σούπερ μάρκετ ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ σε μεγάλο κατάστημα των βορειονατολικών προαστίων της Αθήνας, τα κρεμοσάπουνα για το πλύσιμο των χεριών, με αντιβακτηριδιακή δράση έφευγαν το ένα… πίσω από το άλλο!

Μάλιστα, πολλοί πελάτες ρωτούσαν τους υπαλλήλους πότε θα ξαναγίνει τροφοδοσία για να προμηθευτούν εκ νέου.

Αρκετοί αγόραζαν και μαντιλάκια χεριών που κάνουν αντισηψία.

Εργαζόμενη σε Τράπεζα η 40χρονη που νόησε με κοροναϊό

Εργαζόμενος της Τράπεζας Πειραιώς, στο κτήριο Αμερικής 4, διαγνώσθηκε με τον κοροναϊό (τον ιό COVID-19), όπως ανακοινώνει η τράπεζα, μετά από ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, η υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς είναι η 40χρονη γυναίκα που έχει μεταφερθεί στο Αττικό και συνιστά το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα και το τρίτο πανελλαδικά. 

Όπως ξεκαθαρίζει η Τράπεζα Πειραιώς, αμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Καθημερινή απολύμανση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στη λήψη μέτρων για τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και του επιβατικού κοινού για την πρόληψη του κοροναϊού, προχωρά ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών.

Όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σημερινής σύσκεψης με τη συμμετοχή της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ, σε πρώτη φάση αποφασίστηκε ότι σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, τηλεματική, συρμούς μετρό κ.λπ.) θα επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που θα υπενθυμίζουν τα μέτρα προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωναϊού.

Επίσης, σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε από τον ΟΑΣΑ η απολύμανση (καθαριότητα) συρμών και οχημάτων με έμφαση σε μπάρες και χειρολαβές, τα οποία οι επιβάτες ακουμπούν συστηματικά, ενώ εντατικοποιούνται τα μέτρα καθαριότητας των σταθμών.

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχωρά άμεσα στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων) τα οποία και θα τοποθετηθούν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία  και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες.