Συγκεκριμένα με ΚΥΑ την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρεται η  «ματαίωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, λόγω άμεσου κινδύνου δημοσίας υγείας».

Ακόμα καλούνται «όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού και λοιποί αποδέκτες του παρόντος προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο ), όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενο της» και «Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα, μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοιού».

Αναλυτικά το Άρθρο 1 της ΚΥΑ αναφέρει:

«Την ματαίωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, λόγω άμεσου κινδύνου δημοσίας υγείας, σύμφωνα με την από 27.02.2020 Εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημοσίας Υγείας έναντι του κορωνοιού COVID-19. Καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού και λοιποί αποδέκτες του παρόντος προς τους οποίους αποστέλλεται η παρούσα με κάθε πρόσφορο τρόπο ), όπως συμμορφωθούν με το περιεχόμενό της. Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα, μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοιού» (ΦΕΚ Α' 42)

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη παράγραφο:

«Όποιος δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα του άρθρου 1 τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών, εκτός αν η πράξη τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Το άρθρο 1 αναφέρει:

«Προς τον σκοπό της αποφυγής κινδύνου εμφάνισης ή και διάδοσης κοροναϊού που ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία, μπορεί να επιβάλλονται μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης, καθώς και περιορισμού της διάδοσης της νόσου».

Πελετίδης: Οφείλουμε να υπακούσουμε

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πατρέων ανέφερε ότι οφείλει να υπακούσει με την απόφαση παρά το γεγονός ότι δημιουργεί πικρία.

«Η απόφαση προκάλεσε όπως καταλαβαίνετε αναστάτωση, δημιουργεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του δήμου, σε όλους όσους πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα,άξιο της πόλης μας, στους συνδημότες μας. Ταυτόχρονα αυτή η απόφαση δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα μέλη των πληρωμάτων και στους επαγγελματίες της πόλης», δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης.

«Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την κοινή υπουργική απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών και των επισκεπτών της πόλης μας, το οποίο φυσικά είναι πρώτιστο για όλους μας»

Σ' ερώτηση για τα πληρώματα που έχουν ανακοινώσει ότι θα βγουν στους δρόμους να παρελάσουν, ανέφερε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του.