Σύμφωνα με το cyclades24.gr, τα γεγονότα έλαβαν χώρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σύρου, κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος αναφορικά με τις αναλύσεις της οργάνωσης Aegean Rebreath για το βυθό του λιμένα της Ερμούπολης.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παραβρέθηκαν περίπου 100 δημότες, αρκετοί εργαζόμενοι του Νεωρίου, αλλά και ενεργοί πολίτες.

Το θέμα εισήλθε στη συνεδρίαση μετά από δύο γραπτά αιτήματα του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου.

Η συζήτηση διεξήχθη κάτω από κλίμα έντασης και μύριζε μπαρούτι από χιλιόμετρα.

Τα αίματα δεν άργησαν ν' ανάψουν και η κατάσταση ξέφυγε τελείως μετά από αντεγκλήσεις, κυρίως, μεταξύ δημοτών.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ωστόσο, αμέσως μετά, σημειώθηκαν επεισόδια και εκτυλίχθηκαν σκηνές σκληρού ροκ.

Εκτός από τις βωμολοχίες και τους τραμπουκισμούς, δημότες πιάστηκαν στα χέρια στο φουαγιέ της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου, έπεσαν σφαλιάρες και κλωτσιές.

Παρά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, η ένταση δε μειώθηκε και ειδοποιήθηκαν άνδρες του αστυνομικού τμήματος Σύρου προκειμένου να επιβάλουν την τάξη. Πυροσβεστικά λειτούργησαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ακόμη και ο δήμαρχος, Νίκος Λειβαδάρας που προσπάθησε μέχρι και να χωρίσει όσους τσακώνονταν.

Από τις εντάσεις, προκλήθηκαν και μικρές υλικές ζημιές με σπάσιμο τζαμιών και το κλίμα έντασης συνεχίστηκε για αρκετή ώρα.