Σε κοινή τους ανακοίνωση οι πολιτιστικοί σύλλογοι «Γενίτσαροι και Μπούλες» και «Νταβέλης» αναφέρουν ότι το δρώμενο θα διεξαχθεί κανονικά.

«Το εν λόγω δρώμενο δεν εμπίπτει στις διατάξεις της ΚΥΑ καθώς ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα και δεν αποτελεί καρναβαλική εκδήλωση», εξηγεί στην voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάουσας, Δημήτρης Μάντσιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής αγγίζει το 100% και δεν υπάρχει κάποια ακύρωση, ως εκ τούτου, οι μόνες εκδηλώσεις που δεν θα πραγματοποιηθούν θα είναι αυτές που διοργανώνει ο δήμος Νάουσας.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη ματαίωση των Καρναβαλιών επισύρει έως και δύο χρόνια φυλάκιση στους παραβάτες. 

Συγκεκριμένα με ΚΥΑ την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρεται η  «ματαίωση των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, λόγω άμεσου κινδύνου δημοσίας υγείας».

Πελετίδης: Οφείλουμε να υπακούσουμε

Ο δήμαρχος Πατρέων ανέφερε ότι οφείλει να υπακούσει με την απόφαση παρά το γεγονός ότι δημιουργεί πικρία.

«Η απόφαση προκάλεσε όπως καταλαβαίνετε αναστάτωση, δημιουργεί πικρία, δυσαρέσκεια και απογοήτευση στους εργαζόμενους του δήμου, σε όλους όσους πάλεψαν για να έχουμε ένα αποτέλεσμα,άξιο της πόλης μας, στους συνδημότες μας. Ταυτόχρονα αυτή η απόφαση δημιουργεί σοβαρά οικονομικά προβλήματα στα μέλη των πληρωμάτων και στους επαγγελματίες της πόλης», δήλωσε ο Κώστας Πελετίδης.

«Καλούμαστε να υλοποιήσουμε την κοινή υπουργική απόφαση, την πράξη νομοθετικού περιεχομένου ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη μας. Είναι ένα υποχρεωτικό μέτρο για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών και των επισκεπτών της πόλης μας, το οποίο φυσικά είναι πρώτιστο για όλους μας», ανέφερε. 

Σ' ερώτηση για τα πληρώματα που έχουν ανακοινώσει ότι θα βγουν στους δρόμους να παρελάσουν, είπε ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του.