Γενικά καλές καιρικές συνθήκες το τριήμερο, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά την Καθαρά Δευτέρα, όπου αναμένονται τοπικές βροχές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Παρασκευή (28/2) αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη την Παρασκευή (28/2) και το Σάββατο (29/2). Μέτριοι άνεμοι την Κυριακή (1/3) και την Καθαρά Δευτέρα (2/3), ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Καθαρά Δευτέρα.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 28/02, πρώτη ημέρα για τις μετακινήσεις του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, που βαθμιαία θα επεκταθούν στα βόρεια και τις βραδινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου,

Σταδιακά όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και έως το τέλος της ημέρας θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Ιδιαίτερη προσοχή, απαιτείται στο οδικό δίκτυο της δυτικής και βόρειας χώρας κυρίως μετά το μεσημέρι.

Ιδιαίτερα ενισχυμένοι θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη, όπου η έντασή τους θα φτάνει τα 7-8 μποφόρ και τις βραδινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο τοπικά τα 9 μποφόρ .

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας:

Αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, με εξαίρεση τα βορειοδυτικά, όπου την Καθαρή Δευτέρα προβλέπονται τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι το Σάββατο (29/2) θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις 7-8 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν, ενώ την Κυριακή (1/3) και την Καθαρά Δευτέρα (2/3) γενικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει το Σαββατοκύριακο τους 14-15 βαθμούς, ενώ την Καθαρή Δευτέρα (2/3) θα σημειώσει μικρή άνοδο.