Αρνητικά στον κοροναϊό ήταν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ενός παιδιού της 40χρονης τραπεζικού υπαλλήλου, που νόσησε από κοροναϊό και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Η κόρη της 40χρονης  που βρισκόταν σε εκδρομή στο Λονδίνο μαζί με το Κολλέγιο Αθηνών, αποφασίστηκε να παραμείνει στο Λονδίνο μζί με ακόμα ένα μαθητή μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για κοροναϊό.

Οι υπόλοιποι μαθητές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα και στο αεροδρόμιο θα τους περιμένει ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το οποίο θα τους δώσει συμβουλές να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις επαφές με άλλα άτομα.

Σε περίπτωση που τα δείγματα των δύο μαθητών που παραμένουν σε ξενοδοχείο στο Λονδίνο, είναι θετικά στον κοροναϊό, τότε και οι υπόλοιποι θα κληθούν από τον ΕΟΔΥ να δώσουν δείγμα προς εξέταση.

Αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Σύμφωνα με την ενημέρωση του επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Σωτήρη Τσιόδρα, αναστέλλονται όλες οι σχολικές εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό λόγω κοροναϊού.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι ο λόγος της αναστολής των σχολικών εκδρομών στο εξωτερικό έχει να κάνει με τη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών, ενώ τόνισε ότι «οι αρχές συνεχίζουν την επίπονη διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των 4 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα».

Τέλος, αναφερόμενος στο λόγο ματαίωσης των καρναβαλικών εκδηλώσεων, εξήγησε ότι είναι επιδημιολογικός, ωστόσο εξήγησε ότι είναι «σημαντικό να τονιστεί πως η αναστολή άλλων μαζικών συγκεντρώσεων στην πατρίδα μας δεν κρίνεται απαρταίτητη».

Κλειστά σχολεία λόγω κοροναϊού

Στην Αττική κλείνουν οκτώ σχολεία για προληπτικούς λόγους. Σύμφωνα με απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας κλειστά παραμένουν σήμερα τα εξής σχολεία:

  • 4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
  • 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ
  • 11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
  • 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
  • 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
  • 5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο επαφής μελών των σχολικών κοινοτήτων με προσβληθέντες από κοροναϊό.

Υπενθυμίζεται ότι τρία σχολεία στο Παλαιό Ψυχικό Αττικής, θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή για προληπτικούς λόγους, μετά τα νέα κρούσματα κοροναϊού.