Όπως αναφέρει στο MEGA, ο πρόεδρος της ψαραγοράς, Σπύρος Κοράκης, φέτος λόγω του ευνοϊκού καιρού ο καταναλωτής θα βρει κάθε λογής ψάρι στην Βαρβάκειο.

Υπάρχει επίσης μία πτώση των τιμών κατά 15-20%.

Το χταπόδι ξεκινά από 8 ευρώ και καταλήγει σε 16, ενώ αντίστοιχα πέρσι έφτανε τα 19 ευρώ. Η σουπιά έχει 11,80, ενώ πέρσι είχε 14.

Ο κ. Κοράκης εφιστά την προσοχή στους καταναλωτές, τονίζοντάς τους πως τα οστρακοειδή θα πρέπει να ανοίγουν με δυσκολία, ενώ από την άλλη τα μαλάκια να είναι ασπριδερά και όχι το χρώμα της μελιτζάνας.

Όσον αφορά τις γαρίδες και τις καραβίδες, τα κεφάλια τους θα πρέπει να είναι διάφανα.

Σημειώνεται πάντως πως σε γενικές γραμμές το φετινό σαρακοστιανό τραπέζι αναμένεται να είναι φθηνότερο.

Συγκεκριμένα, οι τιμές σε θαλασσινά και οστρακοειδή, τα οποία πρωταγωνιστούν στο σαρακοστιανό μενού, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, είναι αρκετά χαμηλότερες σε σύγκριση με πέρυσι.

Με γιορτινή διάθεση και σύμμαχο τον καλό καιρό οι Αθηναίοι καταναλωτές έσπευσαν στην ιχθυαγορά του Ρέντη για να γεμίσουν με τα απαραίτητα το καλάθι τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.