Πρόκειται για πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στο νησί το Σαββατοκύριακο και δεν μεταφέρθηκαν στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, αφού οι κάτοικοι της περιοχής με μπλόκα δεν το επέτρεψαν.

Σε κλειστά κέντρα στην ενδοχώρα όσοι φτάνουν στα νησιά

Σε κλειστά κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα θα οδηγούνται όσοι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στα νησιά αυτές τις μέρες, καθώς και για τα νησιά ισχύει η άρση των αιτήσεων ασύλου για έναν μήνα, με βάση την ΠΝΠ που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Την υπόσχεση άμεσης μεταφοράς των νέων αφίξεων στην ενδοχώρα έδωσε σε συνάντησή του με τους δημάρχους και τους αντιπεριφερειάρχες των νησιών ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης. Από τη στιγμή που οι πρόσφυγες και μετανάστες οδηγηθούν σε κλειστά κέντρα, αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την απέλασή τους, καθώς δεν τίθεται ζήτημα επεξεργασίας ασύλου. Μάλιστα, ο Νότης Μηταράκης συναντήθηκε και με τον πρέσβη του Αφγανιστάν, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι απευθείας επιστροφές στην Τουρκία, καθώς η Δήλωση Ε.Ε.-Τουρκίας είναι «νεκρή» και θεωρείται απίθανο η Τουρκία να δεχθεί επιστροφές από την Ελλάδα

Δείτε βίντεο από την άφιξη του αρματαγωγού