Όπως καταγγέλλει στο Reader.gr, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο 67χρονος τη Δευτέρα, διακομίσθηκε στο Ρίο ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού, ωστόσο, αντί να μπει σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τα οποία ορίζει ο ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα αρκετοί νοσοκομειακοί να έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Η δήλωση του Μ.Γιαννάκου 

«Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους συναδέλφους, και στο νοσοκομείο Αμαλιάδος και στο νοσοκομείο του Ρίου, για ένα κρούσμα κοροναϊού, καθότι νοσηλεύτηκε στις παθολογικές κλινικές.

Συγκεκριμένα την Κυριακή το απόγευμα ο 67χρονος που είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο Αμαλιάδος, φορώντας μάσκα και με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού. Ο 67χρονος αντιμετωπίστηκε από τους γιατρούς και νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική. Την επόμενη μέρα διακομίσθηκε στο Ρίο ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού. Εκεί λοιπόν, αντί να μπει σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, νοσηλεύτηκε στην παθολογική κλινική, χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας τα οποία ορίζει ο ΕΟΔΥ. Με τον ασθενή, ήρθαν σε επαφή αρκετοί συνάδελφοι οι οποίοι τώρα έχουν τεθεί σε καραντίνα και υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία.

Ταυτόχρονα, να προσθέσω ότι στην Αμαλιάδα, υπήρχε και μία συνάδελφος στο ίδιο γκρουπ που ήταν στο ταξίδι, η οποία χθες και σήμερα εργαζόταν κανονικά, ενώ η ίδια εμφάνιζε πυρετό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, η συνάδελφος να είναι τώρα καθοδόν προς το Ρίο προκειμένου να εξεταστεί για δει εάν πάσχει από κοροναϊό.»

Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος που καταγράφηκε ως το ένατο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας νοσηλεύται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι γιατροί κρίνουν, προς το παρόν, ότι δεν πρέπει να διασωληνωθεί, ώστε να υποστηριχθεί η αναπνευστική του λειτουργία, αλλά παρακολουθούν την πορεία της υγείας του και προσπαθούν να ελέγξουν την πνευμονία.