Μαζική πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιείται αυτή την ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν η κεφαλή της πορείας έφτανε στην πλατεία Κλαυθμώνος η «ουρά» της δεν είχε ακόμα στρίψει στην Ομόνοια. 

Κλειστό παραμένει το κέντρο, ενώ ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιούνται  στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

 

Το κάλεσμα τους αναφέρει:

«Απέναντι σε όλους αυτούς που κρατάνε άοπλους, αβοήθητους και εγκλωβισμένους ανάμεσα σε αντίπαλους στρατούς, μπροστά από φράχτες και μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν από τα βάσανα και τις κακουχίες και αναζητούν ελάχιστη ελπίδα για να ζήσουν.

Υψώνουμε ασπίδα προστασίας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και βάζουμε μπλόκο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκφασισμού της κοινωνίας, που επιβάλλεται από τους ισχυρούς προς άγραν εξιλαστήριων θυμάτων.

Έλληνες και ξένοι, εργαζόμενοι και νεολαίοι, μπορούμε να ζήσουμε μαζί και να παλέψουμε μαζί ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό.

Να βγούμε μαζί στον δρόμο και να σημάνουμε αντιφασιστικό συναγερμό απέναντι στα πογκρόμ και την ρατσιστική βία, στα νησιά, στον Έβρο και σε ολόκληρη τη χώρα. Ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από και προς την Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ!»

Καλούν μεταξύ άλλων οι:
Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Κομμουνιστικός Συντονισμός
ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ
Διεθνιστική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης