Ο 34χρονος διαχειριστής της συγκεκριμένης σελίδας φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το e-thessalia.gr, να εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια Βόλου να τον αφήσουν ελεύθερο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας, δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος». 

Η συγκεκριμένη διαδικτυακή ομάδα, η οποία ήταν κλειστή δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου και έγινε γνωστή όταν άρχισε να εξαπλώνεται και να αποκτά μέλη.

Τα μέλη της ομάδας ποζάραν με στιλέτα, μαχαίρια και όπλα μαζί με τις άδειες οπλοφορίας τους, ενώ οι αναρτήσεις συνδυάζονταν από δηλώσεις μίσους κατά των «λαθρομεταναστών» στον Βόλο, που πρέπει να «ξεβρωμίσει».

Επίσης οργάνωναν ταξίδι στον Εβρο με τα διαθέσιμα όπλα τους για να φυλάξουν τα σύνορα και αντισυγκέντρωση ενάντια στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί για χθες στις 7 το απόγευμα στον Αγιο Νικόλαο.

Μετά τις προσαγωγές άλλαξε το όνομα της σελίδας σε Σύλλογο Πατριωτών Βόλου, ενώ, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του e-thessalia.gr, μέσα από την Ασφάλεια ο διαχειριστής με ανάρτησή του ζητούσε να ακυρωθεί η αντισυγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο, που οργάνωνε γιατί... ήταν παράνομη. 

Η Αστυνομία δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες σε βάρος του, ωστόσο, θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Βόλου, προκειμένου να αποφανθεί εκείνος εάν προκύπτει παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και προώθηση ρατσιστικής βίας. Ο προσαχθής αφέθηκε στην συνέχεια ελεύθερος.

Πηγή φωτογραφιών: e-thessalia.gr