Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο θα παραταθούν τα μέτρα που αφορούν τους τρεις πληττόμενους νομούς της Αχαΐας, της Ηλείας και της Ζακύνθου για δύο εβδομάδες, ανακοινώνοντας επίσης ότι αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς αυτές τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας. 

Όσον αφορά τα αθλητικά γεγονότα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι οι ομάδες που έχουν έδρα τους νομούς αυτούς, θα παίζουν τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

14 νέα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα

Κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 14 νέα κρούσματα του κοροναϊού, αναφέροντας ότι από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν έντεκα νέα περιστατικά και τρεις από τις επαφές των ταξιδιωτών στο Ισραήλ βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κοροναϊό. Άρα ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 45.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σχετικά και με την διαχείριση των υπόπτων κρουσμάτων στην Πάτρα, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι τη στρατηγική του ΕΟΔΥ ενέκριναν σήεμρα το πρωί διακεκριμένοι επιστήμονες και επανέλαβε ότι ο 67χρονος και οι συνταξιδιώτες του δεν αντιμετωπίστηκαν ως ύποπτα περιστατικά γιατί δεν προήλθαν από χώρες με αυξημένα τοπικά κρούσματα. 

Ο 67χρονος διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου και είναι σε σοβαρή κατάσταση ενώ όλα τα υπόλοιπα κρούσματα εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και η κατάστασή του κρίνεται σταθερή.