Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού:

«Ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι ύποπτο κρούσμα κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα».

«Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτηρίων και των σχολικών μονάδων», συνεχίζει η ενημέρωση του Δήμου.

Τέλος αναφέρει ότι για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε, «προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020».

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του Δήμου Δάφνης - Υμηττού

«Πριν από λίγη ώρα ενημερωθήκαμε από τις αρμόδιες αρχές ότι ύποπτο κρούσμα κηδεμόνα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης είναι θετικό. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του συγκεκριμένου ατόμου για τυχόν άλλα κρούσματα.

Ο Δήμος έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ήδη έχει ξεκινήσει η απολύμανση όλων των δημοτικών κτηρίων και των σχολικών μονάδων.

Για προληπτικούς λόγους και για την προστασία της πιο ευάλωτης κοινωνικής ομάδας των συμπολιτών μας, αποφασίζουμε την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ του Δήμου μας από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και θα ακολουθήσουν νεώτερες οδηγίες και ανακοινώσεις όταν προκύψουν νέα στοιχεία».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα 14 νέα κρούσματα του κοροναϊού ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Δείτε το δελτίο τύπου στο gallery που ακολουθεί