Ο συνήγορος του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και του «υπεύθυνου πολιτικής δράσης» της τοπικής, Ιωάννη Καζαντζόγλου, επανέφερε στην αγόρευσή του τον ισχυρισμό περί SMS που στόχευε στην διανομή τρικακίων, ο οποίος όσες φορές και αν έχει χρησιμοποιηθεί κατέρρευσε σαν… χάρτινος πύργος

Υπάρχει μια σειρά από λόγους που αυτός ο ισχυρισμός έχει ισοπεδωθεί από τη λογική

  • Κανείς από τους κατηγορούμενους δεν κατάφερε να θυμηθεί που ήταν το τυπογραφείο που αυτά... τυπώθηκαν.
  • Ο Τσακανίκας, επίσης μέλος του 5μελους της Νίκαιας είπε στην απολογία του πως «δεν θυμάμαι τίποτα για τρικάκια»
  • Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχουν ενημερωθεί για επικείμενο μοίρασμα, αν πράγματι υπήρχε ζήτημα τρικακίων, καθώς νωρίτερα βρίσκονταν στα γραφεία της τοπικής.
  • Ο Μιχαλολιάκος στην δική του απολογία χαρακτήρισε «περίεργο» το μήνυμα να αφορά τρικάκια και σημείωσε πως αν και είχε μόλις δώσει το «οκ» θα ακύρωνε τελικώς την υποτιθέμενη ομιλία του, η οποία όσο γρήγορα δημιουργήθηκε εκ των υστέρων για να καλύψει την δράση της οργάνωσης, άλλο τόσο γρήγορα εγκαταλείφθηκε ως παντελώς αναξιόπιστη. 

Ο συνήγορος του Γιώργου Πατέλη, μίλησε ακόμα για το λευκό του ποινικό μητρώο, αλλά και πως πείστηκε να δραστηριοποιηθεί στη Χρυσή Αυγή εξαιτίας των «διανομών φαγητού, του αντιμνημονιακού λόγου και των… οικολογικών προσπαθειών». Ο ρατσιστικός μισαλλόδοξος με συνεχείς προτροπές σε βία λόγος του πυρηνάρχη Νίκαιας, δικαιολογήθηκε από τον συνήγορό του με τη φράση «Ο Πατέλης όμως δεν έχει λόγο όπως  εγώ ή άλλοι επιστήμονες. Δεν μπορούμε να αξιώνουμε από τον Πατέλη κάτι τέτοιο.  Μεταφέρει ρητορική μίσους; Ή αυτό που βλέπει να είναι στο πεζοδρόμιο και να κυριαρχεί στην αντίληψη, «να φάνε και λίγο ξύλο οι βουλευτές» -αυτή ήταν η πολιτική πραγματικότητα της εποχής- ο Πατέλης έχει προβεί σε κάποιες λεκτικές υπερβολές».

Η παρουσία του Γιώργου Πατέλη στο σημείο της δολοφονίας

Ο Γιώργος Πατέλης ο οποίος έστειλε το μαζικό μήνυμα της συγκρότησης του τάγματος εφόδου, κατηγορείται πως συμμετείχε και σε αυτό το οποίο αφού συγκεντρώθηκε έξω από την τοπική μετέβη στο Κοράλλι, σύμφωνα όμως με τον συνήγορό του, δεν βρίσκοταν εκεί.

Κι όμως σε συζήτησή του στην οποία προσπαθεί να καθησυχάσει τον συγκατηγορούμενό του, Τσακανίκα, ακούγεται να του λέει «Γιώργο θα πάω μέσα και έχω ένα παιδί έξω. Εσύ δεν θα πας μέσα δεν έχεις κάνει κάτι» δείχνοντας στο τηλεφώνημα αυτό να αναγνωρίζει τον ρόλο του

Ακόμα, στο τηλεφώνημα που έχει με τον Γιάννη Λαγό, την μεθεπόμενη της δολοφονίας Φύσσα, πέραν του γεγονότος πως ο τότε βουλευτής και σήμερα ευρωβουλευτής, έχει ήδη στα χέρια του την δικογραφία (!), ο Γιώργος Πατέλης δείχνει να έχει απόλυτη γνώση των γεγονότων και να πληροφορεί σχετικά τον βουλευτή. 

Επιστροφή στη «δολοφονία για το ποδόσφαιρο»

Ότι ο μόνος τρόπος για να εξηγηθεί το επείσοδιο στο Κοράλλι ήταν ο «οπαδικός» σημείωσε ο συνήγορος του Γιώργου Τσακανίκα.

Ήταν παρόλα αυτά, ο πρώτος που παρότι συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση, που ζητά την απαλλαγή του εντολέα του, διαφώνησε με το μέρος που τοποθετεί τον Τσακανίκα στο σημείο της δολοφονίας (κάτι που έχουν παραλείψει οι υπόλοιποι συνήγοροι). Ο συνήγορος του Τσακανίκα, επικαλείται τις κλήσεις του και τις κεραίες ενεργοποίησης που στη Γλυφάδα, αρκετά μακριά δηλαδή από τον τόπο του εγκλήματος.

«Υπάρχει και ένα γραφικό σχεδιάγραμμα δείχνει ώρες, κλήσεις, καλούντες, στίγματα, 23:32 τον Τσακανίκα να συνομιλεί με συγκατηγορούεμνό του και να δέιχνει Γλυφάδα. Επιβεβαιώνεται από όλες τις επόμενες συνομιλίες, σε συνομιλία με συγκατηγορούμενό του. Πάλι το στίγμα, Άνω Γλυφάδα. Πάλι από το κινητό του Τσακανίκα, πάλι Άνω Γλυφάδα στις 00:30». 

Σημείωσε πως ακόμα και ο κατηγορούμενος Δήμου που κατηγορεί τον Τσακανίκα πως τον απείλησε ώστε να αναλάβει εκείνος την ευθύνη και να την γλιτώσει η τοπική και η ίδια η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, δεν τον τοποθετεί στο σημείο της δολοφονίας. «Δεν θα έπρεπε να κατηγορείται για συνέργεια. Υπάρχει η άρση του απορρήτου, που δεν περιορίστηκε σε συνομιλίες. Προχώρησε και στα μηνύματα που ελήφθησαν στα κινητά. Ιδίως σ’ αυτό το μήνυμα που καθένας δίνει τη δική του εξήγηση (μιλά για το μαζικό SMS από την τοπική της Νίκαιας). Διαπιστώνεται ότι μήνυμα εκείνο το βράδυ δεν έλαβε. Δεν το έλαβε γιατί όλοι γνωρίζουν ότι ο Τσακανίκας έχει αποχωρήσει στις 9 από την τοπική. Κλειδώνει, τρώει με τη γυναίκα του στη Νίκαια γύρω στις 10. Συνομιλεί με τον Δεβελέκο του λέει θα πάω στο σπίτι».