Όπως κατήγγειλε ο Βασίλης Γούναρης με ανάρτησή του στο Facebook, ομάδα ατόμων τον κράτησε «όμηρο, 45 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο», ακουμπισμένοι πάνω, ώστε να μην μπορώ να ξεκινήσει και για τρία τέταρτα τον προσέβαλαν και έβγαζαν φωτογραφίες και τραβούσαν video.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, σώθηκε με τη βοήθεια συναδέλφων και αφορμή του περιστατικού υπήρξε «αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Βασίλης Γούναρη:

«Με είχαν προειδοποιήσει πως “θα έρθει η σειρά μου” και σας το είχα πει. Με κράτησαν “όμηρο”, 45 λεπτά μέσα στο αυτοκίνητο μου, ακουμπισμένοι πάνω, ώστε να μην μπορώ να ξεκινήσω. Τρία τέταρτα προσβολών, ενώ με έβγαζαν φωτογραφίες και τραβούσαν video το θηρίο που είχαν στο κλουβί. Με απεγκλώβισαν συνάδελφοι, ενώ πίεση και παλμοί ήταν στα ύψη. Ακολούθησε δεύτερη σκηνή προπηλακισμών στη Σχολή “Παραιτήσου από Πρόεδρος! Δεν θα ξανακάνεις μάθημα!”. Ο λόγος της στοχοποίησης μου είναι ότι έχω δρομολογήσει την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών. Καμία ενημέρωση ή εξήγηση δεν στάθηκε ικανή να τους πείσει ότι τα προγράμματα σπουδών δεν αλλάζουν για να “καταστρέψουν το μέλλον του”... Προσπαθώ να μην βγάζω άχνα στις περιπτώσεις, αλλά μέσα μου βράζω. Ένα Τμήμα δεν μπορεί να συνεδριάσει και ο αιρετός πρόεδρος υφίσταται σωματική και ψυχολογική βία εκτός κάθε ορίου, ενώ το πανεπιστήμιο παρακολουθεί αμήχανο και αδύναμο να αντιδράσει, όταν μειοψηφίες χρησιμοποιούν τη βία για να επιβάλουν τις απόψεις τους. Ευχαριστώ θερμά όσους συναδέλφους μου έσπευσαν δύο φορές σε βοήθειά μου. Μάλλον πρέπει να ζητήσω επίδομα ανθυγιεινής εργασίας...»

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ:

Οι πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ, με ανακοίνωση τους καταδίκασαν τον προπηλακισμό του καθηγητή και πρόεδρου του Τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής.

«Προπηλακισμοί, απειλές, στοχοποιήσεις διδασκόντων και οποιουδήποτε μέλους της οικογένειας του Αριστοτελείου είναι ανεπίτρεπτες. Αντιδρούμε σθεναρά σε κάθε προσπάθεια επιβολής απόψεων διά της βίας. Καμία ανοχή στη βία. Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή της- σωματική, λεκτική ή ψυχολογική- από οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η πανεπιστημιακή μας κοινότητα περιφρουρεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες, την ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, απομονώνοντας ηθικά και ουσιαστικά αντικοινωνικές συμπεριφορές που αντιτάσσονται σε κάθε έννοια ακαδημαϊκού ήθους».

Με πληροφορίες από voria.gr