Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 24χρονος υποστήριξε ότι πρώτος χειροδίκησε ο 47χρονος και αυτός αναγκάστηκε να αμυνθεί χτυπώντας τον μία φορά στο πρόσωπο, ισχυρισμός που δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές που αποφάσισαν την προφυλάκιση του. Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο Α.Π. φέρεται να υποστήριξε ότι: «Γνώριζα τον Λ.Σ. από την ηλικία των πέντε ετών και διατηρούσα μαζί του τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου καλές σχέσεις. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η συμπεριφορά του είχε αλλάξει λόγω οικογενειακών προβλημάτων και αυτά τον είχαν οδηγήσει στην υπερκατανάλωση αλκοόλ».

Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στο Καβούρι της Βουλιαγμένης, ο 24χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι «εγώ και η κοπέλα μου είχαμε βγάλει βόλτα τα δύο σκυλιά μας και μαζί μας βρίσκονταν δύο ανήλικα κορίτσια. Ο 47χρονος βρισκόταν στον κήπο του συγκροτήματος και τακτοποιούσε κάποιες καρέκλες καθώς περνούσαμε από μπροστά του με φώναξε και εγώ κοντοστάθηκα ρωτώντας τον τι θέλει ενώ η σύντροφός μου και τα κορίτσια συνέχισαν να περπατούν. Το θύμα ήρθε προς το μέρος μου οπότε αντιλήφθηκα ότι ήταν πάλι πιωμένος και μου είπε στα αγγλικά "hey motherfucker"».

«Εγώ του απάντησα να σοβαρευτεί και να μη μιλάει έτσι διότι κυκλοφορούν μικρά παιδιά στο χώρο αλλά εκείνος μου απάντησε ότι θα κάνει ό,τι θέλει. Εγώ τότε τον ακούμπησα φιλικά στον ώμο με το δεξί χέρι και επανέλαβα ότι πρέπει να σοβαρευτεί. Εκείνος αντέδρασε εντελώς ξαφνικά και απρόβλεπτα με έναν πολύ παράδοξο τρόπο που έπιασε το χέρι και άρχισε να το δαγκώνει. Αιφνιδιαστικά και φοβήθηκα από την αντίδρασή του αλλά και τον πόνο στο χέρι μου και του είπα να το αφήσει αλλά εκείνος δεν το άφηνε. Αρχισα λοιπόν να τραβώ το χέρι μου δυνατά για να το αφήσει και επειδή εκείνος επέμεινε αναγκάστηκα να του δώσω μία γροθιά και τότε μόνον αυτός άφησε το χέρι μου και έπεσε ανάσκελα στο γρασίδι» φέρεται να ισχυρίστηκε ο νεαρός γόνος επιχειρηματικής οικογένειας.

«Δεν υπήρξε καμία πρόθεση από μέρους μου για το θάνατο του θύματος. Τον χτύπησα μόνο με μία γροθιά στο στόμα χωρίς να κάνω χρήση κάποιου επικίνδυνου μέσου και επιπλέον δεν είχαμε καμία έριδα διαφορά ή φιλονικία που να δικαιολογεί σκοπό πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης αφού το μεταξύ μας περιστατικό ήταν εντελώς τυχαίο και απρόβλεπτο», φέρεται ακόμα να ανέφερε ο 24χρονος Α.Π. σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση φέρεται το θύμα να είχε δεχτεί ένα και μοναδικό χτύπημα, με τον κατηγορούμενο να αποδίδει την κατάληξη του θύματος στη χρήση αλκοόλ.