Με αυτά τα λόγια ο φαρμακοποιός που διατηρεί φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μέτρα πιο κάτω από την China town, δείχνει το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με ελλείψεις σε χειρουργικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, οινόπνευμα και άλλα προϊόντα που σχετίζονται με την προφύλαξη από τον κορονοϊό.

Σημειώνεται, ότι το πρωί της Τρίτης επιβεβαιώθηκαν 5 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων του κοροναιου στην χώρα μας, να ανέρχεται πλέον σε 89. 

«Πουλάμε οινόπνευμα στον κόσμο αντί για αντισηπτικά»

Όσον αφορά ατην έλλειψη των αντισηπτικών, είναι τεράστια. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί, «προκειμένου να εξυπηρετήσουμε το κοινό, δίνουμε στον κόσμο οινόπνευμα και ότι έχει απομείνει από αντισηπτικά μαντηλακια». 

Λόγω της μεγάλης έλλειψης αντισηπτικών, με ανακοίνωση του, το  υπουργείο Οικονομικών διαθέτει την αιθυλική αλκοόλη που έχει κατασχεθεί κατά τη διάρκεια ελέγχων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο υπουργείο Υγείας για την παρασκευή αντισηπτικών.

«Κυνηγάμε τους προμηθευτές»

Αναφορικά με τις χειρουργικές μάσκες, επαγγελματίες του κλάδου των φαρμακοποιών, κάνουν λόγο για «κυνηγητό» μεταξύ φαρμακοποιών και προμηθευτών. «Οι μάσκες έχουν εξαφανιστεί εδώ και ένα μήνα. Κυνηγάμε τους προμηθευτές για να βρούμε μάσκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μας προμηθεύουν λίγα τεμάχια με μεγάλο κόστος. Το πρόβλημα ξεκίνησε πριν εμφανιστούν τα κρούσματα στην χώρα μας. Οι Κινέζοι αγόραζαν τεράστιες ποσότητες προκειμένου να τις στείλουν στην Κίνα, από εκεί που εμφανίστηκε ο ιός».

Όπως έγραφε πριν από περίπου ένα μήνα -προτού το πρώτο κρούσμα εμφανιστεί στην Ελλάδα- το Reader.gr, οι μάσκες εξαφανίζονταν με ταχύτατους ρυθμούς από τα φαρμακεία στην Αθήνα από την κινεζική κοινότητα.