Δεν έχει σταματήσει να χτυπά το τηλεφωνικό κέντρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, καθώς τα κρούσματα του νέου κοροναϊού αυξάνονται στην Ελλάδα, μαζί με την ανησυχία των πολιτών. 

Η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό, έφτασε να δεχτεί μέσα σε μια μόλις μέρα 15.000 κλήσεις. Τα κρούματα άλλωστε έχουν φτάσει τα 89 και η ανησυχία των πολιτών χτυπάει «κόκκινο». 

Η κυβέρνηση κάνει τα ποτά - μπόμπες... αντισηπτικά

Στη μάχη κατά του κοροναϊού μπαίνουν και τα ποτά – μπόμπες που έχουν κατασχεθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η οποία τα διαθέτει στο υπουργείο Υγείας για την παρασκευή αντισηπτικών!

Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, «στο πλαίσιο των επειγόντων μέτρων που λαμβάνονται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορονοϊού, το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, προχωρά σε νομοθετική παρέμβαση με την οποία παρέχεται η δυνατότητα η ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης που έχει δημευθεί ή κατασχεθεί, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, να διατεθεί με πράξη του Διοικητή της ΑΑΔΕ δωρεάν, προς το Υπουργείο Υγείας, για τον σκοπό της παρασκευής αντισηπτικών, με βάση την έκθεση εξέτασης δείγματος που εκδίδεται από την αρμόδια Χημική Υπηρεσία».