Αλαλούμ προκλήθηκε για λίγη ώρα σχετικά με τη λειτουργία των ιδιωτικών φροντιστηρίων παρά το κλείσιμο όλων των σχολείων για τη μη εξάπλωση του κοροναϊού.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις δηλώσεις του έκανε λόγο για αναστολή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα από βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι και Πανεπιστήμια, ιδιωτικά ή δημόσια

Η συγκεκριμένη διατύπωση, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν ανοιχτά τα ιδιωτικά φροντιστήρια. Άλλωστε αυτά λειτουργούν με τμήματα μικρότερα των 50 μαθητών, συνάθροιση δηλαδή μικρότερη απ΄ αυτές για τις το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει -μέσω του Σωτήρη Τσιόδρα- πως θα λάβει μέτρα. 

Με δηλώσεις της πάντως στον ΣΚΑΙ, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι ζήτησε από τον ΕΟΔΥ να διατάξει και το κλείσιμο φροντιστηρίων και πάσης φύσεως εξωσχολικών δομών εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποφάσεις που θα εκδοθούν αφορούν τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξένων γλωσσών και τα κέντρα διά βίου μάθησης.