Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στον ΑΝΤ1, η δασκάλα δίδασκε «περίπου 7 εργάσιμες ημέρες» μετά την επιστροφή της από ταξίδι στο εξωτερικό.

«Αυτή τη στιγμή γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ιχνηλάτησης γιατί μιλάμε για 4 ή 5 σχολεία. Είναι 4 σχολεία στα οποία έχει δημιουργηθεί κάποιο θέμα. Πρέπει να περιμένουμε αυτές τις 14 ημέρες να δούμε αν έχουν υπάρξει στον κύκλο τον δικό της ή στους ανθρώπους που ήρθε σε επαφή», σημείωσε ο δήμαρχος.

Η εκπαιδευτικός επισκέφτηκε την Ιταλία και μόλις επέστρεψε ενημέρωσε την υπηρεσία της και τον ΕΟΔΥ. Επισήμως έλαβε οδηγίες να επιστρέψει στην εργασία της από τη στιγμή που δεν νοσούσε, σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ. Κωνσταντέλος.

Μετά την πάροδο περίπου 15 ημερών η δασκάλα προσήλθε σε ιδιωτικό θεραπευτήριο και διαπιστώθηκε πως πάσχει από κοροναϊό.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου: 

 

«Η εκπαιδευτικός, μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα στις 24 Φεβρουαρίου, ενημέρωσε τη διεύθυνση του σχολείου που διδάσκει για το ταξίδι της και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και ο ΕΟΔΥ. Η απάντηση που έλαβε από τους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ πού ίσχυε τότε, ήταν πως αφού είναι ασυμπτωματική να προσέλθει κανονικά στην υπηρεσία της. Σημειώνουμε πως το συγκεκριμένο πρωτόκολλο τροποποιήθηκε στις 6 Μαρτίου.

 

Μετά τη σημερινή ενημέρωση, ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα καθώς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής για να ενημερώσει για την εξέλιξη και να λάβει σχετικές οδηγίες οι οποίες αναμένονται εντός της ημέρας. Αυτή την ώρα το θέμα διερευνάται σε βάθος από τις υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και εντός της ημέρας θα εκδοθεί ανακοίνωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και από το Δήμο σχετικά με το πιθανό κλείσιμο σχολείων αλλά και αθλητικών σωματείων της πόλης.

 

Σημειώνουμε πως ο Δήμος έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, έχει ολοκληρώσει διαδικασία απολύμανσης όλων των σχολικών μονάδων και είναι σε εξέλιξη η απολύμανση των υπόλοιπων κτιρίων του Δήμου».