Επιβάτης του πλοίου σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 07:00» στον τηλεοπτικό σταθμό Open ανέφερε ότι έχουν ενημερωθεί ότι θα μείνουν για οκτώ ώρες στο πλοίο, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα για το αν είναι ή όχι θετικό σε κορονοϊό το μέλος του πληρώματος.

«Μας είπαν ότι θα περιμένουμε οκτώ ώρες κλεισμένοι στο πλοίο μέχρι να βγει το αποτέλεσμα», δήλωσε ο κύριος Γιάννης, ο οποίος ανέφερε ότι όταν ρώτησε τους υπεύθυνους γιατί ξεκίνησε το δρομολόγιο του απάντησαν «ξέρεις αν σε 10 λεπτά θα ανεβάσεις πυρετό;» και εκείνος τους απάντησε ότι «είστε ανεύθυνοι».

Ο επιβάτης του «Blue Star Μύκονος» ανέφερε ότι υπάρχει ανησυχία στο πλοίο και συγκεκριμένα δήλωσε «όλοι είναι σε αναμμένα κάρβουνα».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο

Αποβιβάστηκαν οι πρώτοι επιβάτες από το «Blue Star Μύκονος» - Θα τεθούν σε κατ’ οίκον περιορισμό

Από το «Blue Star Μύκονος» έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου 127 επιβάτες, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Παραμένουν 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος στο πλοίο

Μέσα στο Blue Star Μύκονος αυτή τη στιγμή βρίσκονται 341 επιβάτες και 77 μέλη πληρώματος ενώ το πρωί εστάλη δείγμα από τον ναυτικό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να εξακριβωθεί εάν όντως ο ναυτικός είναι ένα ακόμη περιστατικό ασθενούς με κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο αναχώρησε χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Αγ. Ευστράτιος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Καρλόβασι -Φούρνοι - 'Αγ. Κήρυκος -Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς.