Το πλοίο βρίσκεται σε καραντίνα στη Λήμνο και θα παραμείνει εκεί για οκτώ ώρες έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ύποπτου κρούσματος για κορονοϊό.

Ο ΑΝΤ1 και η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μετέδωσε μάλιστα τις πρώτες εικόνες μέσα από το πλοίο, δίνοντας στη δημοσιότητα βίντεο επιβάτη.

Πρόκειται για βίντεο της Π. Παντελή, η οποία περιγράφει όσα έγιναν μέσα στο πλοίο από τη στιγμή που το «Blue Star Μύκονος» αναχώρησε από την Καβάλα.

Κατήγγειλε ότι για αρκετές ώρες οι υπεύθυνοι του πλοίου δεν τους ενημέρωσαν στο πού οφείλεται η πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου. Όπως αναφέρει στο βίντεο της, αρχικά τους έλεγαν πως το Λιμεναρχείο δεν έδινε άδεια φόρτωσης-εκφόρτωσης, ενώ αργότερα τους ανακοίνωσαν πως το ΕΚΑΒ που είδαν οι επιβάτες να παραλαμβάνει άτομο του πληρώματος στην Καβάλα, ήταν για κρούσμα κορονοϊού.

«Είναι ανεύθυνοι»

Άλλος επιβάτης κατήγγειλε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 07:00» ότι δεν έπρεπε να δοθεί άδεια απόπλου του πλοίου τονίζοντας ότι πρόκειται για ανευθυνότητα.

Κορονοϊός: Αποβιβάστηκαν οι πρώτοι επιβάτες από το «Blue Star Μύκονος»

Από το «Blue Star Μύκονος» έχουν αποβιβαστεί στο λιμάνι της Λήμνου 127 επιβάτες, οι οποίοι έχουν ενημερωθεί από τις τοπικές υγειονομικές Αρχές και τον ΕΟΔΥ να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό, έως ότου γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα για το μέλος του πληρώματος του πλοίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πλοίο αναχώρησε χθες βράδυ στις 21:30 προκειμένου να πραγματοποιήσει το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Αγ. Ευστράτιος - Μυτιλήνη - Χίος - Βαθύ Σάμου - Καρλόβασι -Φούρνοι - 'Αγ. Κήρυκος -Μύκονος - Σύρος - Πειραιάς.

Δείτε τις πρώτες εικόνες μέσα από το Blue Star Μύκονος