«Έχουμε έναν ασθενή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και έναν ακόμα ασθενή με πνευμονία που νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης», δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς ΑΧΕΠΑ, Σίμος Μεταλλίδης.

Άλλο ένα κρούσμα κοροναϊού μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών την Τετάρτη και διασωληνώθηκε λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. Ο άνδρας που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης με πνευμονία, αλλά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Συστήνω ψυχραιμία σε όλους, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά χρειάζεται κοινωνική ευθύνη. Όταν κάποιος λαμβάνει οδηγίες πρέπει να τις ακολουθεί. Υπάρχει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και καλό είναι να αφήσουμε τους υπεύθυνους να υλοποιήσουν το σχέδιο που είναι έτοιμο», υπογράμμισε ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς για τον κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ.

Επίσης έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πάρουν εξιτήριο η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη -το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα- και ο γιος της.

«Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύουμε οκτώ ασθενείς επιβεβαιωμένους. Οι έξι είναι σταθεροί στην υγεία τους και κλείνουν σιγά σιγά τον χρόνο τους και μένει να αποφασίσουμε ιατρικά, ποια ημέρα θα είναι έτοιμοι για να πάρουν εξιτήριο και να συνεχίσουν κατ' οίκον τη θεραπεία τους. Τα δύο πρώτα κρούσματα θα πάρουν εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας», σημείωσε ο κ. Μεταλλίδης.

Συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται σε 98. Τα ξημερώματα της Πέμπτης άφησε την τελευταία του πνοή ο 66χρονος συνταξιούχος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου. 

Το πρωί της Πέμπτης δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορονοϊού.