Μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού που έχει επισκεφθεί το εμπορικό κέντρο, πάρθηκε η απόφαση να κλείσει για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Στην ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Golden Hall, αναφέρεται:

«Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης που λάβαμε πριν λίγο, κρούσμα θετικό στον ιό COVID – 19 φέρεται να έχει επισκεφθεί το Εμπορικό και Ψυχαγωγικό Κέντρο “Golden Hall”.

Άμεση προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών στα εμπορικά μας κέντρα. Με γνώμονα αυτό προχωρήσαμε σε άμεση εκκένωση του Εμπορικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου “Golden Hall”. Παράλληλα το συντομότερο δυνατόν και σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, θα σας ενημερώσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας σε όλα μας τα Εμπορικά Κέντρα».

Έρχονται και νέα μέτρα για τον περιορισμό της αχρείαστης κυκλοφορίας

Προ των πυλών για αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διάδοση του κορονοϊού φαίνεται πως βρίσκεται η κυβέρνηση, καθώς, παρά τις αυστηρές συστάσεις και την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» που τρέχει, οι πολίτες δεν έχουν περιορίσει στις αυστηρά απαραίτητες τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές του συναναστροφές.

Βοηθούντος και του καλού καιρού, πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να κάνουν μια βόλτα σε καφετέριες ή και εστιατόρια, έστω και αν λένε ότι λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και ατομικής υγιεινής. Ο νέος γύρος περιοριστικών μέτρων δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ, ευρύτερα, οι σκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο είναι πολλές και οι συσκέψεις αλλεπάλληλες.

Υπενθυμίζεται ότι μια σειρά ευρωπαϊκών κρατών παίρνει αυστηρά μέτρα, ενώ το Βέλγιο ανακοίνωσε και το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ, εκτός από αυτό των σχολείων. Περαιτέρω ανακοινώσεις- ενόψει και Σαββατοκύριακου- δεν αποκλείεται να υπάρξουν και σήμερα, ενώ αργότερα μέσα στη μέρα αναμένεται και η επικαιροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων που έχουν διαπιστωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, πέραν των ανακοινώσεων για τα νέα κρούσματα που επίκειται, κοντά στην οριστικοποίηση είναι και νέα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας, μετά και τη σημερινή σύσκεψη των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η κυβέρνηση περιμένει και τη συζήτηση στο Eurogroup τη Δευτέρα, προκειμένου να φανεί σε τι έκταση μπορεί να παρέμβει το επόμενο διάστημα.