Για κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων από Τετάρτη έκανε λόγο η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος στο briefing της Δευτέρας. Ανάμεσα στα μαγαζιά που θα κλείσουν, φαίνεται πως είναι και τα pet shops

Οι ανάγκες των ανθρώπων να τραφούν, όσο βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορονοϊού, έχουν φυσικά προβλεφθεί από την πολιτεία που έχει εξαιρέσει από το κλείσιμο των καταστημάτων σούπερ μάρκετ και εστιατόρια για delivery και take away. 

Μοιάζει δευτερεύον, αλλά δεν είναι, πως το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για την τροφή των ζώων συντροφιάς. Τα pet shops που προσφέρουν παράδοση κατ’ οίκον δεν είναι τόσα ώστε να ικανοποιήσουν τη ζήτηση, ενώ αν το ζήτημα δεν διευκρινιστεί άμεσα ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε στα σούπερ μάρκετ θα μεταφερθεί και στα pet shops πριν αυτά κατεβάσουν ρολά την Τετάρτη. 

Μια απόφαση που θα επιβάλλει το κλείσιμο των pet shops μαζί με τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα, είναι τελικά σαφές ότι θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα απ’ όσα φιλοδοξεί να λύσει.