Περίπου 200 κάτοικοι Καστοριάς βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Μιλάνο για την ετήσια έκθεση γούνας, όπως δήλωσε ο βουλευτής Καστοριάς της Νέας Δημοκρατίας, Ζήσης Τσικαλάγιας.

Το ζήτημα της Καστοριάς και των αυξημένων κρουσμάτων που αυτή εμφανίζει τέθηκε στον νέο υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας.  Ο κ. Χαρδαλιάς σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας και στην Καστοριά –όπως έγινε με χωριά της Κοζάνης- σημείωσε:«το θέμα της Καστοριάς το παρακολουθούμε. Υπάρχει μια ανησυχία, αλλά δεν θα προχωρούμε σε καραντίνες, χωρίς όλα τα δεδομένα».

Οι λόγοι της ανησυχίας

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, εξήγησε ότι σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωσή του τα κρούσματα στην περιοχή είναι 16 εκ των οποίων τα μισά αφορούν προσωπικό του νοσοκομείου. 

Εξηγώντας τους λόγους που καθιστούν την Καστοριά ιδιαίτερα ύποπτη να εμφανίσει ακόμα δυσανάλογα για τον πληθυσμό της κρούσματα είναι τα εξής:

«Τα πραγματικά περιστατικά είναι τρια:

Από το νομό Καστοριάς υπήρχαν δυο λύκεια την επίμαχη περίοδο στην Ιταλία

Υπήρχαν κάποιοι επισκέπτες στους Αγίους Τόπους

Και το πιο βασικό 20 – 25 Φεβρουαρίου η καθιερωμένη ετήσια διεθνής έκθεση γούνας του Μιλάνου, την οποία κάθε χρόνο επισκέπτονται αρκετοί Καστοριανοί, φέτος ο αριθμός ήταν μεταξύ 150-200»