Το Δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις εξηγήσεις του κατηγορουμένου. «Η εποχή και οι συνθήκες είναι τέτοιες που δεν δικαιολογούν άγνοια και ανευθυνότητα από κανέναν» σημείωσε το δικαστήριο καταδικάζοντας τον.

16 συλλήψεις για παράνομη λειτουργία κομμωτηρίων, καφέ και εστιατορίων

Αμετανόητοι, παρά τις εκκλήσεις των λοιμοξιολόγων, παραμένουν ιδιοκτήτες καταστημάτων, οι οποίοι επιμένουν να μη συμμορφώνονται στη λήψη των αναγκαίων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊόυ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω χθες Δευτέρα ακόμα 16 άτομα, τα οποία λειτουργούσαν κομμωτήρια, καφετέριες, καφενεία, εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία, αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία. Οι συλλήψεις από την περασμένη Πέμπτη οπότε και ξεκίνησε η επιβολή των περιοριστικών μέτρων έφτασαν τις 143, ενώ έχουν βεβαιωθεί 138 παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, οι συλλήψεις και οι παραβάσεις έχουν ως εξής: την Πέμπτη 12 Μαρτίου 4 παραβάσεις με 5 συλλήψεις την Παρασκευή 13 Μαρτίου 1 παράβαση με 1 σύλληψη, το Σάββατο 14 Μαρτίου 86 παραβάσεις με 90 συλλήψεις, την Κυριακή 15 Μαρτίου 31 παραβάσεις με 31 συλλήψεις και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 16 παραβάσεις με 16 συλλήψεις.

Οι συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν είναι: 51 στην Αττική, 27 στη Δυτική Ελλάδα, 11 στη Θεσσαλία, 8 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 8 στην Κεντρική Μακεδονία, 7 στο Νότιο Αιγαίο, 6 στην Κρήτη, 6 στη Θεσσαλονίκη, 5 στη Δυτική Μακεδονία, 5 στην Πελοπόννησο, 4 στη Στερεά Ελλάδα, 2 στην Ήπειρο, 2 στο Βόρειο Αιγαίο και 1 στα Ιόνια Νησιά.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. οι έλεγχοι συνεχίζονται με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.