«Όλος ο κόσμος παίρνει γάντια. Η νεολαία, οι αλλοδαποί εκτός από ένα μεγάλο ποσοστό των ηλικιωμένων, το οποίο αρνείται. Προφανώς αδιαφορούν για υγεία τους», αναφέρει στο Reader.gr, ένας εκ των τριών υπαλλήλων που μοιράζει γάντια.

Αναφορικά με τους κανόνες υγιεινής το σωματείο της λαϊκής έχει φροντίσει να μοιράζει γάντια στον κόσμο, ενώ παράλληλα πολλοί είναι οι πάγκοι που διαθέτουν και εκείνοι γάντια και οινόπνευμα. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, τηρούν κατά γράμμα τα μέτρα για τον κορονοϊό, καθώς εξυπηρετούν τον κόσμο φορώντας μάσκες, γάντια, διατηρώντας παράλληλα την απόσταση ασφαλείας των δυο μέτρων.

«Έχουν μειωθεί οι βόλτες στη λαϊκή»

«Δεν έχει μειωθεί η προσέλευση του κόσμου, έχουν μειωθεί οι βόλτες», αναφέρει χαρακτηριστικά στο Reader.gr, ο κ. Γιώργος. «Μπαίνουν, ψωνίζουν και φεύγουν. Δεν κάνουν τις βόλτες τους, για να ψάξουν, όπως έκαναν το προηγούμενο διάστημα».

Στα χαρτιά υπάρχει μία σχετική κίνηση, σύμφωνα με τον υπεύθυνο πάγκου στα χαρτικά. «Ο κόσμος έρχεται και ψωνίζει. Εγώ, οι συνάδελφοι μου και φυσικά ο περισσότερος κόσμος έχει πάρει πολλά και αυστηρά μέτρα. Υπάρχει ένα πρόβλημα με μια μερίδα ηλικιωμένους. Όχι με όλους, βέβαια. Κάποιοι από αυτούς, δεν φοράνε ούτε μάσκα, ούτε γάντια. Ελπίζω τα παιδιά τους να τους συνετίσουν».

«Παραμένουν ανοιχτές οι λαϊκές»

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του, ανέφερε σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών: «Πολλοί ρωτάνε γιατί δεν κλείνουν οι λαϊκές αγορές. Μας απασχόλησε αλλά στις λαϊκές ψωνίζει πολύς κόσμος κι αυτός ο κόσμος θα προστεθεί στα σούπερ μάρκετ και επιπλέον επειδή είναι σε ανοικτό χώρο, υγειονομικά κρίθηκε ότι δεν χρειάζεται να κλείσουν».