Ειδικότερα από την Τετάρτη νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου στην Αλεξανδρούπολη, δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσβεβλημένων από τον ιό στους τρεις.

Πρόκειται για δύο άνδρες, κατοίκους Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι διανύουν την πέμπτη και όγδοη δεκαετία της ζωής τους.

418 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, Σωτήρη Τσιόδρα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας μετά τα 31 που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη έφτασαν τα 418.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα από τα 418 κρούσματα στην Ελλάδα, οι 79 ασθενείς νοσηλεύονται ενώ οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι περίπου τα 70 έτη.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα.

Επίσης, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.000 δείγματα, ενώ 14 πολίτες έχουν πάρει εξιτήριο.

Ακόμα ο κύριος Τσιόδρας έκανε την εκτίμηση ότι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 2.000 με 3.000.

Όπως επεσήμανε, «σε αυτά δουλεύει ειδική ομάδα του ΕΚΠΑ. Η εκτίμηση από την ομάδα αυτή, έχουμε περίπου 2.000 με 3.000 περιστατικά στον πληθυσμό. Όσο περισσότερο καταγράφουμε τόσο περισσότερα θα μπορούμε να πούμε. Θα περάσουμε σε άλλη λογική που θα ανακοινώνονται τα σοβαρά κρούσματα. Σταδιακά αυτή θα είναι η πολιτική όλων των χωρών».