Εδώ όπου την Πέμπτη, βρέθηκε ένα μικρό οπλοστάσιο το οποίο περιλαμβάνει από πιστόλια και πολεμικά τυφέκια Kalashnikov μέχρι χειροβομβίδες και αντιαρματικά. Πρόκειται για οπλισμό που δεν αφορά το ένοπλο αντάρτικο πόλεως, αλλά κουρδική εξτρεμιστική οργάνωση που δρα στην Τουρκία. Άλλωστε και σχεδόν το σύνολο των 26 προσαχθέντων είναι Κούρδοι με τουρκικά διαβατήρια, ανάμεσα τους κι ένας 60χρονος που ριζε συλληφθεί και παλιότερα (το 2013) για μεταφορά οπλισμό από ελληνικό νησί στην Τουρκία.

Μέχρι στιγμής οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι πολύ φειδωλοί στις ανακοινώσεις τους, ωστόσο, ερευνούν το ενδεχόμενο μέρος του οπλισμού αυτού (τα αντιαρματικά και οι πυροκροτητές) να προέρχονται από κλοπή που είχε γίνει σε ελληνικό νησιωτικό στρατόπεδο. Αυτό προκειμένου τα όπλα να μεταφερθούν με κάποιον τρόπο στην Τουρκία

Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι οι ένοικοι της μονοκατοικίας είχαν σκάψει τούνελ μήκους 25 μέτρων περίπου, το οποίο οδηγούσε στον δρόμο με στόχο να διαφύγουν σε τυχόν αστυνομικό έλεγχο. Επίσης, στην ταράτσα του οικήματος, έχουν εντοπιστεί και κάμερες που κοίταζαν στον δρόμο, προφανώς για να ελέγχουν ποιος περνάει από το σημείο.

Η δεύτερη παράλληλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έγινε σε χώρο στα Εξάρχεια (οδός Τζαβέλα 3), όπου αποτελούσε έδρα οργάνωσης για τη συμπαράσταση Κούρδων κρατουμένων στην Τουρκία. Σημαντική συμβολή έπαιξε η Ε.Υ.Π., καθώς είναι αυτών που συνέλεξε αρχικά πλήθος πληροφοριών.