Συγκεκριμένα σε δραματικό τόνο ο κύριος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι:

«Το Σάββατο θα είναι κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές. Από Δευτέρα μειώνονται κατά 50% ανά κλάδο και με 5 μέτρα απόσταση ανά παραγωγό. Στα σούπερ μάρκετ από Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική η απόσταση ένας πελάτης ανά 15 τ.μ. Έχουν ανασταλεί οι επισκέψεις στις φυλακές. Απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις δέκα ή περισσοτέρων με κύρωση προστίμου 1000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο. Θα υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας, σε πάρκα, πλατείες για να τηρηθεί απαρέγκλιτα. Δεν επιτρέπονται πικ νικ και άθληση κατά ομάδες».

Ανακοίνωσε επίσης ότι από το Σάββατο απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την ελληνική επικράτεια.

«Από όλους εμάς και τη δική μας συμπεριφορά εξαρτάται τελικά αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας» τόνισε επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Νωρίτερα ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα συνολικά να έχουν φτάσει στη χώρα μας τα 495.Ταυτόχρονα ο κύριος Τσιόδρας ανακοίνωσε και τρεις θανάτους το τελευταίο 24ωρο.