«Η ελληνική πολιτεία και κοινωνία γνώριζε και γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια» ανέφερε παίρνοντας τον λόγο στη καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα: «Κάποιοι συμπολίτες δεν το τηρούν και θεωρούν πως είναι ώρα εκδρομής.  Τα περισσότερα κρούσματα είναι στην Αττική, αντιλαμβάνονται όλοι τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Η πλειοψηφία τηρεί τους κανόνες. Κάποιοι δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά. Η ελληνική κοινωνία και γνώριζε και γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια».

Όταν κλήθηκε να διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε με αυτή την φράση, ανεβάζοντας τους τόνους, ανέφερε: «Τι δεν γίνεται αντιληπτό; Από την πρώτη στιγμή η επιστημονική κοινότητα λέει το αυτονόητο. Η μετακίνησή μας σημαίνει ότι μπορεί να μεταφερθεί όπου βρεθούμε. Είναι θέμα ευθύνης απέναντι σε όλους τους ανθρώπους που κινδυνεύουν. Η ελληνική πολιτεία επιφυλάσσεται γι αυτό. Είναι τόσο σημαντικό να ξεχυθούμε στα χωριά μας; Πρέπει να γίνει αντιληπτή η ευθύνη που φέρουν όλοι αυτοί για τη διασπορά της νόσου εκεί που δεν έχουμε κρούσματα. Το παρακολουθούμε από πολύ κοντά».